Мария Тодорова – кандидат за кмет на Варна: Трябва да има цялостна визия, да знаем накъде и как да се развива града


Казвам се Мария Тодорова, майка, юрист, общественик, за втори път общински съветник, председател съм на една от постоянните комисии. Определям себе си като типичен варненец. Това, което ме мотивира, да съм тук – не се притеснявам от неудобните въпроси и искам да говорим за Варна като кауза, каквато е за мен.

С тези думи се представи Мария Тодорова – кандидат за кмет на политическата платформа "Левицата" и водач на листата кандидати общински съветници на предизборния дебат, който се проведе в радио "Варна". В него участваха всички кандидати за градоначалници с изключение на Иван Портних и Благомир Коцев.

Екипът на "Левицата" определяме проблемите на Варна не по списък, а по спешност за решаването им. Сезирани сме и от граждани на Варна и така подредихме три приоритета:

Изключително важно за хората е общинската администрация да бъде достъпна и да работи открито, прозрачно и според законите. Както и спазването на законите от самите граждани. Смятаме, че ако това стане факт, всички проблеми ще намерят бързо решение и в града ще се усети промяна. Категорична към, че всяко местно управление трябва да е във връзка с гражданите, администрацията да е на терен, а не на определен адрес в билдинга.

Други проблеми за спешно решаване са задръстванията и паркиранията. Има прости начини и средства да позволяват на градския транспорт да се придвижва по-бързо и хората да бъдат мотивирани да се придвижват с него. По отношение на паркирането, което и в синята зона е много проблемно, биха могли да се изградят паркинги в началото на града, които да поемат част от автомобилите.

Разбира се, много е важно да се грижим за чистотата в градската среда, за да расте здраво поколение, което ще се грижи за нас, след като ние преминем в следващата възрастова група.

Смятам, че ако изброените проблеми получат решение, ще се отприщи всичко останало.

Много е важно да има цялостна стратегия за развитието на града. Тя ще определи дали Варна ще е туристически, индустриален и град на знанието. Трябва да има визия, за да се развива града и накъде.

Виждам управлението на града като отглеждането на едно дете – т.е. ние трябва да го видим в бъдеще. Варна би трябвало да кандидатства и спечели наградата "Европейска столица на културата". За това е нужна нормална инфраструктура, чист и подреден град с архитектура. Работейки активно чрез всички действия по управлението на града, ще се стигне до цялостния положителен облик и качество на живот.

Още от предизборния дебат можете да слушате онлайн на binar.bg/radio-varna

Източник:RNS

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО