ББ влиза в Играта във Варна, защото партията е "Портних гамбит". Босове в бизнеса ли ще решат ендшпила, Пеевски&"Сарая" или варненци...?

Бойко Борисов влиза в Играта във Варна, защото партията е "Портних гамбит". След като лидерът на ГЕРБ го номинира за кандидат-кмет на Варна, Иван Портних играе много остро.

Демонстративно не номинира Христо Христов, кмет на район "Младост", и Георги Недев, кмет на "Одесос", и двамата успешни кметове, за нови мандати.

Това показва увереност, но Играта във Варна почти винаги е многопластова и четвъртият кметски мандат е рисков - като четвъртия мандат на Кирил Йорданов.

Борисов не крие особено, че разчита на договорки с босове в бизнеса, но някои от тях може да играят скофтия или да поискат по-голямо Ресто като през 1999г. срещу подкрепа, както, когато Костов загуби кметския вот, а след това кандидат-кметът на Варна Добрин Митев, областен управител и лидер на СДС-Варна, заяви - "СДС срещу СДС". Сега може да се заформи схема "ГЕРБ срещу ГЕРБ".

Варна му е важна на ББ, но ако американците са му дали знак, че искат "проруския кмет" Иван Портних да не спечели, може само да маркира участие в предизборната кампания.

Бойко Борисов обаче, въпреки медийните пласменти, няма чак такива ангажименти пред "янките" като Кирил Петков и Асен Василев и продължава играта за баланс с руснаците.

Затова Варна му е важна, не само заради Ресурса, той може да си го изкара и от други големи областни центрове като Бургас и Пловдив, които имат големи бюджети. 

Освен това, Делян Пеевски и "Сарая" натискат за нов мандат на Иван Портних и няма да вкарат в играта само вота на ДПС, а и гласове през рмашината си за корпоративен вот.

Въпреки всички комбинация в "Портних гамбит" - "ГЕРБ срещу ГЕРБ", игра скофтия на корпоративни босове, натиск от Делян Пеевски и "Сарая", варненци ще решат вота.

Както и кампанията на ПП-ДБ. Ако Даниел Лорер не направи договорка с Бойко Борисов и натесне не само във Фейсбук и интернет, където работи за предизборната кампания на Благомир Коцев, а натисне и в структурите, най-вече сред избоджиите на ДБ, балотажът може да е горещ.

Топ изборджии на Варна, които направиха Кирил Йорданов кмет, твърдят, че на втория тур всички ще предадат Иван Портних с изключение на знаков бизнесмен и неговата изборджийска машина. 

Ако са прави, Иван Портних може да загуби "Портних гамбит",но никой не трябва да подценява руснаците и... финансовите потоци.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО