Иван Портих стяга редиците на ГЕРБ в районите. ГЕРБ може да загуби в "Младост", а в "Приморски" и "Одесос" победата ще е за бизнес фактори

Кметът на Варна 1001% ще спечели нов мандат, категорични са топ изборджии. Как обаче ще стане това, след като в някои от районните кметства може да има отлив на гласове от ГЕРБ - с мощно рамо за корпоративен вот от Бойко Борисов и Делян Пеевски.

ГЕРБ може да победи на първи тур в район "Владислав Варнечник", където кандидат за нов мандат е кметът Николай Костадинов и в "Аспарухово", където кандидат е кметът Ивайло Маринов.

ГЕРБ ще спечели на балотаж в "Приморски", където кандидат-кмет е Людмила Колева, смятана за кандидатура на евродепутата Емил Радев, който ще работи мощно в предизборната кампания, както и в "Одесос", където кандидат е Биляна Раева, но победата в тези райони всъщност ще е за близнес фактори.

ГЕРБ обаче може да загуби в "Младост". Иван Портних не номинира досегашния кмет Христо Христов, който три мандата управлява администрацията в района, вероятно защото смята, че е проявил лична нелоялност към него, работейки за кандидатурата си за кмет на Варна. Нещо повече, номинира за кандидат досегашния зам.-кмет Евгени Дянков, което вероятно още повече ще нахъса Христо Христов за битка.

Портних обяви, че не го номинира, защото вече няколко мандата е кмет, но колко мандати е кмет на Бургас Димитър Николов и колко мандати беше кмет на София Йорданка Фандъкова. Освен това, Николай Костадинов ще бъде трети мандат кмет на "Владислав Варненчик". Колко мандати ще е кмет Портних, или мандатността важи само за районните кметове и най-вече за Христо Христов. Както и да е - това е решение на областния координатор на ГЕРБ във Варна Иван Портних.

Портних обаче трябва да е готов за гореща битка на балотажа в "Младост". Според изборджии Христов може да получи подкрепа на балотажа от БСП и "Възраждане". ВМРО ще застане зад него още на първия тур, както и ще дръпне гласове от ГЕРБ и ще привече корпоративен вот с рамо от бизнесмени, с които е работил през трите си кметски мандати.  

Въпреки отлива на гласове заради вътрешни битки в районните кметства обаче Иван Портних ще спечели нов кметски мандат, категорични са топ изборджии, които смятат, че Бойко Борисов и Делян Пеевски, който стои зад кандидатурата за нов мандат на кмета на Варна, ще вкарат ресурс на макс в предизборната кампания и дори ще натиснат за победа на първия тур.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО