Знакови политици и топ изборджии: Мария Тодорова, единствeната жена кандидат-кмет да Варна, може да изпревари кандидата на БСП

Интригата, която е повече медийна, за битката между Иван Портних и Благомир Коцев, прикрива една може би по-гореща интрига - кандидат-кметът на "Левицата" Мария Тодорова или кандидатът на БСП Павел Раличков ще събере по-голяма подкрепа от левите варненци.

Ако преценяваме от резултата в сайта Мария Тодорова води с три обиколки на Павел Раличков. БСП-Варна обаче не трябва да бъде подценявана. 

Борислам Гуцанов е организационен секретар на БСП и шеф на предизборния щаб на партията и ще вкара ресурс на макс, за да изпревали Павел Раличков кандидата на "Левицата" Мария Тодорова.

Това е битката на БСП-Варна - срещу "Левицата", друга битка Гуцанов във Варна няма, което означава, че ще играе много хард.

Отсреща обаче има опитни изборджии, освен това Мария Тодорова е харизматична, има опит в изборни битки, ярък социалист е и е неудобен съперник за Павел Раличков.

Тя е единствената жена кандидат-кмет за Варна и това също работи за нея - варненци са доказани джентълмени и може да привлече не само ляв вот.

Главното обаче е, че като общински съветник и председател на комисията за култура и духовно развитие в Общинския съвет във Варна е работила за варненци.

Слоганът на нейната предизборна кампания "ЗА Варна такава, каквато може да бъде" показва, че нейната битка не е срещу кандидата на БСП, а за Варна.

Мария Тодорова е и водач на кандидатската листа за общински съветници на "Левицата". 

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО