Няма изненади в първите пет позиции в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ/СДС-Варна. Битката ще бъде решена от шестия мандат

Няма изненади в първите пет позиции в листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ/СДС-Варна. Както вече писахме - това са Даниел Митов, водач на листата, Красен Кралев, Славена Точева, Павел Христов и Бранимир Балачев.

Първите пет позиции са смятани за сигурно избираеми, но ГЕРБ/СДС-Варна ще се бори и за шести депутатски мандат, след като депутатските мандати в Трети МИР-Варна станаха 16.

Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, ще привлича на макс партиен и коалиционен вот, той като е свързван с десни партии и коалиции в началото на политическата си кариера.

Красен Кралев ще разчита на партиен вот, на бонус десен вот, тъй като е сред знаковите лица на десницата във Варна, както и на корпоративен вот чрез връзката си с влиятелна икономическа група в морската столица.

Славена Точева разполога с много силен корпоративно-преференциален вот, но вече е популярна и в ГЕРБ и ще привлича и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Павел Христов като административен секретар на ГЕРБ ще консолидира партийния вот и ще бъде основна координираща фигура в предизборната кампания.

Адвокат Бранимир Балачев притежава значителен мажоритарен вот като бивш общински съветник и може да привлече бонус десен и корпоративен вот.

Избиратели обаче ще привличат всички кандидати за народни представители в листата на ГЕРБ/СДС-Варна.

Ключова може да се окаже шестата позиция, която ще е за кандидат на СДС. Ако той е със силен партиен и мажоритарен вот, тя може да реши битката в морската столица.

"Продължаваме промяната" спечели четири депутатски мандати в Трети МИР-Варна на миналите парламентарни излори, а "Демократична България" един.

Аритметичният сбор депутатски мандати на коалицията ПП&ДБ прави паритет с депутатските мандати на ГЕРБ/СДС от миналите парламентарни избори. 

ПП разполага с организационен и финансов ресурс да потвърди вота си, както и ДБ, а това сочат и социологическите проучвания. 

Това означава, че ГЕРБ/СДС-Варна трябва да спечели шест депутатски мандати, за да е сигурна и убедителна победата в морската столица.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО