ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и здравата основа на бъдещето

ГЕРБ-СДС - романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето. Това бе темата на днешната среща на актива на СДС-Варна с част от листата на ГЕРБ-Варна.

Невероятна атмосфера, усмивки, спомени и сълзи изпълниха препълнената зала на Фестивалния и конгресен център в морската столица. Присъстващите кандидати за народни представители са започнали своята политическа кариера в Съюза на демократичните сили.

Мероприятието откри заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев с думите, че "тази среща преминава под един знак, и този знак е уважение. Уважение, което преминава в чувства, които се описват като дългосрочна вярност и доверие. "Той допълни, че двете партии са водени от едни и същи цел, а именно европейски граждани с европейски доходи. По думите му и двете партийни формации са "генетично свързани".

Пръв от гостите взе думата водачът на листата с кандидати за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС Даниел Митов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, два пъти успешен външен министър. Той разказа за правителството на четворната безпринципна коалиция на "Промяната", ДБ, БСП и ИТН. По думите му, участниците в тази коалиция не са били наясно с ориентацията си "леви ли са, десни ли са". А ние сме заедно със СДС, защото споделяме едни и същи идеи накъде трябва да върви България, по какъв път. Това е ясно", подчерта водачът на листата. И продължи с това, че ГЕРБ и СДС са заедно, защото винаги са били едно и също семейство. "Много от нас сме тръгнали от СДС и тук в залата има хора, които много добре го знаят". Даниел Митов продължи с изобличаване на лъжите на "Промяната" и некадърното управление на държавата, довело страната до "библейско бедствие" и допълни, че това не е нещо ново, а добре познато старо положение на страната след всяко управление на левицата. Той завърши с призив "да се стегнем всички и да ги бием едно хубаво на 2 октомври, та, да стане ясно, че трябва да разговарят. Защото демокрацията е това."

След бурните емоции, предизвикани от изказването на Даниел Митов, изказване направи и областният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних. Той описа всички недостатъци на управлението на правителството на Кирил Петков, като посочи много точно щетите за Варна, породени от спрените проекти, като акцентира на голямата болка на морския град, а именно липсата на магистрала. Спирането на работа по магистрала "Хемус" се отразява негативно върху рязвитието на Варна с всеки изминал час. Портних спомена и упражненията, които се правеха от всички партии за сметка на Аспарухов мост, но по думите му, след изборите "всички гръмки изказвания, как той всеки момент ще падне, спират и мостът изведнъж става здрав и няма да пада вече", което предизвика още смях и емоции в залата.

Атмосферата бе приповдигната, а за поддържане на емоциите в залата допринесе и изказването на бившия спортен министър Красен Кралев. Той заяви, че ГЕРБ е една много силна партия, която се поучи от грешките, които СДС е направил в най-романтичния си период. "Сега пак сме заедно и имахме моменти, в които управлявахме доста добре."

Кралев продължи с призив: "Дайте да си дадем сметка кой стои срещу нас. Срещу нас не стои политическа партия, а политически проект. Неслучайно вече не се говори за политически партии, а за политически проекти. Партиите се правят от хората, от народа, от такива като вас и като нас. Политическите проекти се правят от мафията, от задкулисието, схемаджиите, от далавераджиите, от крадците. По думите му, зад тях стои олигарха Иво Прокопиев и произходът на капитала е абсолютно криминален. "Това са хората, които инвестираха огромен ресурс, с който организираха държавен преврат в България. Това е държавен преврат. Няма как да постигнеш победа, без да знаеш кой е врагът ти". По думите на бившият спортен министър, изборите са били фалшифицирани.

Той даде ясна заявка, че първото нещо, което коалицията ще направи, ако спечели изборите, е да спре машинното гласуване. Кралев отчете като грешка мълчанието на ГЕРБ по време на терора, упражняван върху ГЕРБ  и хората на партията. Толкова не се сещат, че смятат, че ние не можем да проследим парите", каза още Красен Кралев.

Той бе категоричен, че трябва да се сложи край на "целувките" между ДБ и БСП и нарече съюза между неолиберали със социалистите "перверзия". Кралев завърши с това, че "сътрудничеството между ГЕРБ и СДС дава резултат. Ние бяхме заедно и затова издържахме на всичката тази мръсотия, която се изливаше върху нас. И аз ви благодаря, че издържахме и, че сме тук заедно".

Еуфорията в залата на Фестивалния комплекс продължи да се покачва, а думата взе евродепутатът доц. Александър Йорданов. Той започна с това, че хора, като Даниел Митов, във времето, в което е бил външен министър се ползват с огромно уважение в Брюксел. И продължи с това, че тези хора трябва да бъдат върнати в управлението на държавата. "Хората в Брюксел наистина не могат да разберат що за народ сме, тъй като не можем да вземем парите, които те ни дават. Единствено ние се туткаме и не можем един план да внесем. Първият транш трябваше да е в началото на септември, а месецът вече свършва и нито едно евро не е потекло към България.".

Последваха изказванията на Бранимир Балачев, бивш депутат от 47-то Народно събрание и настоящ кандидат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС. Той призова за пълна мобилизация и изрази увереност в победата на изборите на 2 октомври. След него думата бе дадена на Юлияна Боева, кандидат за народен представител, настоящ общински съветник. Тя поздрави зам.-председателя на СДС д-р Янко Станев за инициативата и не скривайки емоцията от атмосферата в залата, пожела на всички успех и изрази увереност, че целият усилен труд, ще даде своите резултати в изборния ден.

Накрая на срещата думата бе дадена на кандидата на СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза. Тя бе представена от д-р Янко Станев като "мъжкото момиче на СДС".

Тя благодари за подкрепата на всички, и бе категорична, че тази победа е нужна, за да "си върнем държавата". "Ние всички си обичаме Родината, но трябва да си върнем държавата. Това, което се счупи, това, което ни пречи да продължим. Варна - град на знанието или образователен център на Североизточна България. При толкова много университети, имаме нужда от икономическа зона. Единствената ни задача е да създадем условията, за да останат младите хора в България. Нужни са спокойствие и сигурност.", завърши доц. Хамза.

Приповдигнатото настроение в залата бе истинско, вплело в себе си романтиката от миналото, от началото, поставено от СДС и продължението на делото от ГЕРБ, но стъпило на здравите основи на най-старата демократична партия, очертала пътя на България към демокрацията и Европа. Последвана от монолитността и силата на ГЕРБ, в симбиоза със синята история за едно силно, демократично и стабилно управление на България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ВерсиЯ.бг

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО