Гуцанов водач на листата на БСП-Варна. Кирил Добрев вдига опозицията в БСП и президентските мрежи срещу Гуцанов?!

Няма интрига с позицията на водача на листата на БСП във Варна, Борислав Гуцанов отново ще води кандидат-детутатската листа. 

Гуцанов беше избран за оргсекретар на БСП и като председател на националния предизборен щаб ще осигури бонус за финансовия ресурс в предизборната кампания в морската столица.

Интрига може да провокира второто място в листата, което вероятно ще заеме Павел Раличков, председател на БСП-Варна, който е от приятелския кръг на Гуцанов.

Голямата интрига в БСП-Варна в предизборната кампания ще бъде битката между Кирил Добрев и Борислав Гуцанов, коментират активисти в партията.

Кирил Добрев се опита да свали Борислав Гуцанов като председател на БСП-Варна през 2019г., но той се договори с Корнелия Нинова и влезе в най-близкия й кръг - стана член на Изпълнителното бюро на Националния съвет, оргсекретар на партията и председател на националния предизборен щаб.

Бившият втори в БСП организира "вътрешната опозиция" и президентските изборджийски мрежи в морската столица срещу Борислав Гуцанов.  

Кирил Добрев работи с предизборните щабове на "Възраждане" и "Български възход" във Варна и се опитва да изгради общ фронт срещу БСП-Варна.

Целта на Кирил Добрев е БСП да се срине във Варна и Гуцанов да не стане депутат. Това едва ли ще се случи, Гуцанов като председател на националния предизборен щаб ще насочи финансов ресурс на макс в предизборната кампания в морската столица.

Бившият втори в БСП също разполага с мощен финансов ресурс и е мотивиран за Ресто заради атаката срещу свързваната с него фирма "Тера Корп" в петролния бизнес.

Борислав Гуцанов овладя чрез назначения ключови капии в морския бизнес и пристанището, които можеха да генерират корпоративен вот за БСП-Варна, но Кирил Добрев отстрани кадрите му чрез служебния кабинет, в който играе ролята на "премиер в сянка".

Кирил Добрев може да включи в предизборната кампания във Варна и корпоративната схема на Весела Лечева, с която е "партия", в хазартния бизнес в морската столица, която може да използва за "спонсориран вот". 

Бившият втори в БСП ще използва в предизборната кампания и ресурса на Георги Гергов, който е връзката на "вътрешната опозиция" с президентството. 

Тандемът "Кирил Добрев-Георги Гергов" ще работи в морската столица, за да провали Борислав Гуцанов като шеф на щаба.
 
Кирил Добрев и Георги Гергов ще осигурят "спонсориран" и корпоративен вот от бизнеса в енергетиката и туризма във Варна.

Пренасочването на ляв и русофилски вот за "Възраждане" във Варна от тандема "Кирил Добрев-Георги Гергов" може да лиши БСП от втори депутатски мандат, каквато е целта на Борислав Гуцанов с поставянето на Павел Раличков на втората позиция в листата.

Стратегическата цел на тандема Кирил Добрев и Георги Гергов е да свалят Корнелия Нинова и да инсталират свое прокси на върха в БСП, което да вкара БСП в управленска коалиция с ГЕРБ, коментираха източници от "Позитано"20.

Предизборната кампания във Варна ще бъде един от главните фронтове на войната на Кирил Добрев и Георги Гергов срещу Корнелия Нинова. 

Битката между Кирил Добрев и Борислав Гуцанов в предизборната кампания във Варна отваря писта за "Възраждане" и "Български възход" да отнемат БСП вот в морската столица.

Целта на бившия втори в БСП в предизборната кампания във Варна е да пренасочи ляв и русофилски вот към "Възраждане" и "Български възход", за да се провали Борислав Гуцанов като председател на националния предизборен щаб на БСП.

Борислав Гуцанов е наясно със схемата на Кирил Добрев и ще се опита чрез позициите си в руските мрежи в морската столица да мобилизира на макс русофилския вот за БСП-Варна.  

Битката на Кирил Добрев срещу Борислав Гуцанов във Варна е фронт от войната му с Корнелия Нинова, която иска да свали от председателската позиция, сривайки чрез "вътрешната опозиция" в партията и ресурса на президентските мрежи БСП на изборите.   

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО