Вицеадмирал Петров областен управител на Варна?! Според депутати е дезинфорция, кандидат на ПП ще е областен управител

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер оттегля кандидатурата на Стела Николова за областен управител на Варна.
 
Тя бе фаворит на кръга "Лорер" и предложение на Виолета Лорер, съпруга на Даниел Лорер, с която работиха активно за кампанията на "Продължаваме промяната" във Варна.
 
Стела Николова бе трета в кандидат-депутатската листа на "Демократична България" за Варна, но не бе подкрепена от "Да, България" и ДСБ за областен управител. Само "Зелено движение" застана зад нея от коалицията.
 
След медийната атака и позицията на "Да, България" и ДСБ от "Продължаваме промяната" се отказали да лансират Стела Николова за областен управител от своята квота.
 
ПП се връща на варианта областният управител на Варна да бъде от квотата на БСП, обаче кандидатурата на "Позитано"20 вече не е проф. Анелия Клисарова, а вицеадмирал Петър Петров.
 
(Според източници от парламента обаче кандидатурата на вицеадмирал Петър Петров е дезинформация. Областният управител ще е от ПП.)
 
Вицеадмирал Петър Петров беше номинация на БСП за областен управител в служебното правителство на проф. Огнян Герджиков. 
 
Тогава надделя кандидатурата, предложена на президента Румен Радев от Мая Манолова, и кап. I ранг Тодор Йотов стана областен управител, а вицеадмирал Петър Петров отказа предложението да е заместник-областен управител.
 
Вцеадмирал Петър Петров от години е свързан с БСП. Той беше шеф на предизборния щаб на проф. Анелия Клисарова в кметската кампания през 2015 г.
 
Той беше кандидат за областен управител и през 2013 г. Тогава предложението не мина, защото Красимир Янков заложи на Иван Великов. 
 
Сега БСП-Варна застава на 100% зад вицеадмирал Петър Петров, който има подрепата и на бизнеса в морската столица, която може да се окаже решаваща за назначаването му за областен управител от правителството.
 
bgsniper.com
 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО