Гласят Стела Николова за областен управител на Варна. Бизнесмени в морската столица скачат срещу номинация "Добрин Митев-2"

Стела Николова, бивш общински съветник и ексдепутат от "Демократична България", е номинирана за областен управител на Варна.

Правителството решава днес за назначаването на новите областни управители, но за морската столицата ще бъде решавано следващата седмица.

Според източници, близки до кабинета, Стела Николова е предложена от министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, който беше водач на листата на "Промяната продължава" във Варна.

"Даниела Лорер, съпругата на министъра, лобира за Стела Николова като компенсация, че не е станала депутат", коментираха източниците на информация.

Слуховете за назначаването на Стела Николова вървят от седмица и това прококира коментари от средите на бизнеса.

Според бизнесмени това е номинация "Добрин Митев-2". Целта била да бъде атакувана местната власт, да бъдат спирани решения на мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет и "Продължаваме промяната" да спечели местните избори.

Ако обаче с номинация "Добрин Митев-2" новата власт реши да мачка бизнеса, ще има ресто като през 1999г., когато Добрин Митев загуби изборите за кмет. Така обаче ще се загубят и две години за бизнеса в морската столица, коментираха бизнесмени.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО