Иван Портних се разтовари от "Тъстовете". ТИМ, Вичо и останалите корпоративни фактори на Варна се съобразяват само с него

Бойко Борисов проведе няколко срещи с кмета на Варна Иван Портних, след като ГЕРБ загуби президентския вот. Резултатът - вече не бургаският кмет Димитър Николов, а Иван Портних е кметът-фаворит на "Бойко"

Димитър Николов и софийската кметица Йорданка Фандъкова се уплашиха и не се навиха да се пуснат в президентската кушия. След отказа им Б.Б. мина на варианта - "предизвестена загуба" с неизбираемата Цецка Цачева.

Подир втория тур на вота Борисов редна обвинителни намеци за кметовете от ГЕРБ на големите градове, но бързо се отрече от думите си и каза, че няма да търси отговорност от своите доскорошни любимци.

Не че не е прав за някои районни кметове от Варна, които не се напънаха в кампанията. Меко казано. Между първия и втория тур Иван Портних яко им набиваше канчетата. Един от тях даже отнесе и шамар на маса от възмутен гербаджия.

"Нищо не се случва във Варна без лидерите на едрия бизнес да се срещнат с Иван", заяви лидер на политическа партия с мнението на чийто бигбос Бойко Борисов винаги се съобразява.

От началото на новия мандат се понесе сочен слух, че групировката на "Тъстовете", чиито кръстници преди няколко години се оказахме ние, е аут от решаването на "съдбините на града".

Иван Портних се разтовари от "Тъстовете", а Цветан Цветанов много му помогна, след като се опита да блокира две стратегически линии. Така първо бяха ударени неговите хора в "Тъстовете" - от Красьо Дебелия до другия човек на Мелема.

Така ТИМ, Вичо и останалите корпоративни фактори в града разбраха, че Иван Портних напълно се е "еманципирал" от влиянието на "Тъстовете", а Ицо Ламята е посочен лично от "Бойко" за "пазител на корпоративния паритет".

Ицо Ламята доказа, че следва умерена линия, когато става дума за преразпределяне на (не)формална власт и държи на думата си на "мъж на честта". Ламята изцяло подкрепя кметската политика спрямо едрия бизнес на Варна.

Бойко Борисов работи с трима души от Варна - Портних, Ламята и Вичо. ТИМаджиите са башка - те имат отделни канали: за "Бойко" отговаря софийският бигбос, а за "Ванко" - варненският голям шеф.

Всички основни корпоративно-политически играчи ще бъдат уведомени, че Иван Портних се е превърнал в ключовия кмет на 2017 г. за Бойко Борисов - не само заради "Варна европейска младежка столица 2017".

Босът на ГЕРБ е решил да превърне морската столица в основна база и полигон за връщането си на власт. Това няма как да се случи без Иван Портних да бъде "най-успешния кмет на ГЕРБ".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО