Кметът Иван Портних откри спортно игрище в кв. „Виница"

Кметът на Варна Иван Портних откри днес многофункционално спортно игрище за футбол и волейбол в кв. „Виница“. Спортната площадка е с размери 30 на 12 метра, покрита с висококачествена изкуствена тревна настилка, обезопасена с предпазни мрежи, отговаряща на изискванията за практикуване на игри на открито, с изградено изкуствено осветление.

„Изпълних обещание, поето към хората от Виница, раздавам се, че тя вече се ползва по предназначение“, каза кметът и поздрави децата, които играеха футбол на терена. Той допълни, че в квартала продължава работа по първия етап от ремонта на бул. „Цар Борис III“ – вече е подменена подземната комуникация, в момента се изграждат тротоари и велоалея. Предстои фрезоване на пътното платно и асфалтиране.

Кметът припомни, че предстои и изграждане на канализацията във Виница – север. Проектът е на стойност 473 000 лв., осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

На откриването на спортното съоръжение присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, представители на район „Приморски“.

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО