Данаил Папазов: Изборите не са дефиле за манекени, а състезание на идеи за бъдещето на Варна


Изборите не са дефиле за манекени, а състезание на проекти и предложения за развитието на града ни. В основата на всяка социална политика стои икономиката, затова в програмата на "Живот за Варна“ поставяме акцент върху нея и отражението й върху просперитета на града и отделния човек. Това каза кандидатът за кмет Данаил Папазов на пресконференция при представянето на управленската програма на "Живот за Варна".

Нужен е нов подход в управлението, продължи проф. Стоян Стоянов, кандидат за общински съветник от коалицията. Според него от години във Варна се прилага остарял модел на управление, който се нуждае от спешна промяна. Ще работим активно за това в града ни да влизат повече инвестиции, за да има повече пари в бюджета. Само така можем да избегнем зависимостта от централната власт, добави проф. Стоянов.

Първата и най-важна стъпка, която ще предприемем, ако бъда избран за кмет на Варна, е пълна ревизия на дейността на общината, за да имаме реална представа с какво разполагаме и върху каква основа започваме да работим, категоричен бе Данаил Папазов. Това не означава, че ще има съкращения, но ще има оптимизация на администрацията и нейните звена, добави той.

За нас от "Живот за Варна" образованието е не само ценност, но и инвестиция. Инвестиция в децата ни, в тяхното и в нашето бъдеще, в бъдещето на града, каза още проф. Стоянов. Образованието произвежда икономика, произвежда развито общество и възпитава. Не е достатъчна модерната материална база, уточни той. Нужно е сериозно навлизане на информационните технологии.

В тази връзка Данаил Папазов съобщи, че ако бъде избран за кмет ще създаде фонд, който да позволи лектори от световна величина да изнасят лекции във варненските висши учебни заведения. Приоритет на "Живот за Варна" е изграждането на модерен студентски кампус с виртуални библиотеки и безплатен интернет.

Съществуващата нормативна уредба, свързана с обществения ред и сигурност, не е актуална и не е насочена към решаването на проблемите на гражданите, каза Милен Ралчев, кандидат за общински съветник от "Живот за Варна". В момента тя предвижда основно санкции, но не и гаранции за сигурността на гражданите. Създаден е регламент, който реално не може да бъде спазен, каза Ралчев. Сега контролиращите звена вървят след събитията, добави той. Няма ефективен контрол върху строителството.

Време е чиновниците да излязат от кабинетите си и да започнат да изпълняват задълженията си, категоричен бе Ралчев. В програмата на "Живот за Варна" е акцентирано и върху денонощния видеоконтрол и наблюдение. В развитите страни те се използват от години, за да гарантират сигурността и спокойствието на гражданите и за борба с престъпността, каза Ралчев и уточни, че в момента системата за видеоконтрол във Варна не работи.

Познаваме в детайли проблемите на спорта. Във Варна той е в незавидна позиция. Не е нормално да нямаме представителен градски стадион, на който да се организират спортни събития от световна величина. Не е нормално отборът по баскетбол, спечелил Купата на България, да плаща за това, че тренира. Не е нормално футболистите от "Спартак" също да си плащат, за да тренират на собствения си терен.

В унизително положение са и ветераните спортисти, които буквално са принудени да просят, за да могат да организират спортни прояви. Това заяви кандидатът за общински съветник от "Живот за Варна" Божидар Чапаров. Затова приоритетно ще предприемем стъпки за строителството на представителен градски стадион. Това ще подпомогне не само спорта, но и икономиката и туризма на Варна, обясни той. Чапаров заяви, че трябва да се възстанови връзката между училищата и спортните клубове. Освен учител по физическо възпитание, децата да имат и треньор, който да работи с тях и онези, които покажат потенциал да продължат след това в детско-юношеските школи на Варна.

Искам да положим основите на бранд "Варна", на запазената марка "Варна", който предлагаме на света, каза Данаил Папазов. Защото днес светът вижда отделни талантливи варненци на оперните сцени, в изложбените зали, киносалоните. Общината може да бъде не просто любезен домакин, а инициатор и продуцент на събития както с висока художествена стойност, така и с комерсиален резултат, които биха донесли популярност на града ни, обясни кандидатът за кмет.

Екипът на "Живот за Варна" е пълен с проекти и предложения. И не ми казвайте, че няма пари. Всичко е въпрос на добър мениджмънт, каза на финала Данаил Папазов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО