Иван Портних обяви целта - пълно мнозинство в следващия Общински съвет

ГЕРБ ще се борят за пълно мнозинство в новия Общински съвет. Това обяви кандидатът за кмет на Варна и водач на листата с кандидати за общински съветници на партията Иван Портних. Той заяви, че най-важната задача пред ГЕРБ за предстоящите избори е да убедят варненци да гласуват, защото при ниска избирателна активност в местния парламент ще влязат формации и физически лица, зад които не стои никой или скрити корпоративни интереси.

"Лошият имидж на Общинския съвет се дължи на това, че в него има професионални съветници, които са от десетилетия там, и зад които няма ясна политическа отговорност и ясна политическа идентификация. Те формират тези подводни, подмолни, задкулисни и всякакви други мнозинства", коментира Портних. Той увери, че в новия градски парламент ГЕРБ ще работят с всички, които милеят за доброто на града, имат добри предложения и могат да ги осъществяват.

Основната цел пред ГЕРБ за следващия мандат ще е промяната, която се вижда през последната година и половина, да стигне до всеки един блок, вход, дом и така до всеки един варненец, посочи кандидатът за нов кметски мандат.

"Днес по улиците на града ни има нови автобуси и тролейбуси, голяма част от основните пътни артерии вече са изцяло рехабилитирани, с подмяна на основните подземни комуникации. Друга голяма част в момента се ремонтират в различни части на града", изтъкна Иван Портних. Той припомни и други успешни резултатите на досегашното си управление като решения проблем с местата в детските градини, изграждането на над 230 детски площадки, обновяването на някои емблематични за града обекти като Спортна зала и Юнашкия салон, инвестициите в сферата на културата, образованието и спорта.

„Резултатите ни са видими. Смятам, че всeки един от нас вижда, че за последните две години Варна се разви в изключително висока степен. Остава ни обаче и много работа, но сме убедени, че развитието на града ще продължи с още по-усилени темпове, защото уверено влизаме в следващия програмен период. Имаме пълна проектна готовност в различни социално-икономически сфери", подчерта кандидат-кметът на ГЕРБ. По думите му, през последните две година във Варна са влезли многократно повече средства, отколкото през изминалите 25 години.

След месец и половина от "Владиславово" до центъра ще се минава само по нов асфалт. След разширението на бул. „Янош Хунияди" ще започне ремонт на бул."Трети март" и разширяване бул."Цар Освободител" при десния завой към ул."Вяра". Догодина в централната част на парка голям детски комплекс. Има проект за обновяване на двете училища и изграждане нова детска градина в квартала. Предстои и цялостна рехабилитация на улиците в "Кайсиева градина". Всичко това ще превърне "Владислав Варненчик" в един от най-уредените варненски райони, според Иван Портних.

Коренна промяна в следващата година и половина ще има и в "Аспарухово", където ще бъдат инвестирани 100 милиона лева. От тях 35 милиона лева са осигурени за реконструкция на Аспаруховия мост. Ще бъдат укрепени двата охранителни канала. Предстои да бъдат инвестирани 4 милиона лева в кварталния парк. В "Аспарухово" ще бъде изграден и плувен басейн. Предстои разширяване на ул."Мара Тасева" с още две платна изграждане на кръгово кръстовище пред районното кметство. Ще бъде направена цялостна рехабилитация на основни за района пътища като булевардите "Народни будители и "Първи май" и улица "Кирил и Методий".

Във "Виница" също започва цялостен ремонт на централната улица. Предстои и изграждане на парк с площ от 6 декара, отбеляза още кандидатът на ГЕРБ за нов кметски мандат.

Ако Портних спечели нов мандат, той смята да създаде общински инспекторат, подобно на този в Столична община. Структурата ще получи всички необходими правомощия, за да извършва ефективен контрол. По този начин през близките години ще бъде въведен ред в целия град, защото има области и сфери, в които контролните функции на общината отдавна са забравени, призна Портних.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ коментира и нападките на някои свои опоненти, че градът запада украсен и не е осигурен добър климат за инвестиции: "Няма да позволя постиженията на града през последната година и половина да бъдат боксова круша в ръцете на неуспели и провалили се политици".

За областта ГЕРБ са амбицирани не само да запазят позициите си, но и да ги подобрят, като спечелят кметски мандати в повече общини. Партията ще води изключително позитивна предизборна кампания. Тя ще премине под мотото „Видими резултати за Варна".

Пламен Петров, "Дарик-Варна"

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО