Доналд Тръмп обеща да вкара Хилари Клинтън в затвора

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп атакува бившия държавен глава Бил Клинтън за отношението ми към жените и обеща, че ако спечели битката за Белия дом ще вкара Хилари Клинтън в затвора, съобщи Reuters.

Заканата му дойде по време на разговора за решението на бившата първа дама да работи с частен сървър за имейли по време на работата си като държавен секретар на САЩ.

Милиардерът каза, че ще назначи специален прокурор, който да разгледа детайлно употребата на подобно устройство от страна на съперничката си. Според него това е наложително, тъй като с действията си тя е застрашила националната сигурност в периода между 2009 и 2013 г.

Вторият пряк дебат между двамата кандидати на водещите партии започна хладно, когато те се поздравиха без традиционното ръкостискане. 90-минутният спор обаче бързо се превърна в настървена битка заради видео, което се завъртя в социалните мрежи на 7 октомври. То е записано през 2005 г. и показва как Тръмп използва вулгарен език и се хвали, че е опипвал жени без съгласието им.

Кандидатът на републиканците призна, че е засрамен от клипа, но го определи като „разговор от съблекалнята“. По думите му президентът Бил Клинтън е правил много по-лоши неща с жени.

„Моите бяха само думи, а неговите са действия“, каза Тръмп, който преди дебата се появи с група жени, обвинявали Бил Клинтън в сексуално насилие. По време на спора той обвини Хилари Клинтън в нападения срещу жени, които са съдили съпруга ѝ.

От своя страна тя отговори, че коментарите на Тръмп доказват, че той е негоден за Белия дом.

„Той каза, че видеото не го представя в реална светлина, но аз смятам, че е ясно за всеки, който е чул записа, че той го представя точно такъв, какъвто е“, обясни Клинтън.

Тръм продължи с атаката си срещу личния сървър на Клинтън като каза, че тя трябва да се срамува от себе си.

„Знаете ли, ужасно хубаво е, че някои с темперамента на Доналд Тръмп не отговаря за законите в тази страна“, отговори Клинтън, а Тръмп веднага я контрира с твърдението, че при такъв развой на събитията тя би се оказала в затвора.

Бил Клинтън бе видимо доволен от срещата си с Мелания Тръмп.

Едногодишното разследване на ФБР за имейлите на Клинтън завърши без обвинения, но директорът на организацията Джеймс Коми беше категоричен, че бившата първа дама е действала безразсъдно с важна информация.

Ureport

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО