ПП&ДБ влиза в битка с ГЕРБ-СДС за десния вот във Варна с #ГАZwithme срещу проГазпром политиката на Бойко Борисов?!

ГЕРБ води на "Продължаваме промяната" с 1.5-2%, но във Варна според социологически проучвания разликата е по-голяма. 

Административният ресурс на голяма община и петте районни кметства, както и силната листа с преференциални лидери като проф. Костадин Ангелов и Славена Точева дават основание за прогнозата, че ГЕРБ ще спечели с голяма разлика пред ПП в морската столица.

ПП и ДБ вероятно няма да направят предизборна коалиция, но във Варна ще играят "партия" срещу ГЕРБ-СДС. 

Идеолог на "партията" ПП&ДБ е Даниел Лорер, лидер на корпоративно-политическата група "Лорер" в морската столица, а основен спонсор на предизборанат кампания ще е бизнес кръгът "Хоризонт".

ПП&ДБ ще влезе в битка с ГЕРБ-СДС за десния вот във Варна с #ГАZwithme срещу проГазпром политиката на Бойко Борисов.

Групата "Лорер" проби в някои сектори на едрия бизнес във Варна с "анти-Пеевски" послания и схеми. "Партията" ПП&ДБ ще се опита да разшири този пробив в предизборната кампания с тезата, че тандемът "Пеевски&Борисов" "рекетира" бизнеса във Варна - в туризма, строителството и морския бизнес, за да привлече корпоративен вот.  

Кампанията срещу тандема "Пеевски&Борисов" ще бъде основно в платените интернет платформи и групите на партийните активисти във Фейсбук, но главното послание на "партията" ПП&ДБ срещу ГЕРБ-СДС ще бъде атаката срещу Бойко Борисов за проГазпром линията.

Варна е смятана за десен град и битката за преразпределяне на десния вот между ГЕРБ-СДС и ПП и ДБ ще бъде много оспорвана.

Идеологът на "партията" между ПП и ДБ във Варна Даниел Лорер вероятно ще се опита да вкара ГЕРБ-СДС в проруската орбита с атака срещу проГазпром политиката на Бойко Борисов. 

Стратегията е коварна - ГЕРБ-СДС няма какво да спечели на проруския фронт срещу проруски партии като "Възраждане", БСП и "Български възход", които ще генерират проруския вот на 100%.

Бойко Борисов обаче е много гъвкав политически и корпоративен играч и във Варна едва ли ще заложи на проруската карта с проГазпром послания, които ще бъдат основните тези в предизборната кампания на "Възраждане" и БСП. 

ПроГазпром посланията ще бъдат лайтмотив в кампанията на Борислав Гуцанов, председател на Националния предизборен щаб на БСП и водач на листата в морската столица, и на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Предизборният щаб на ГЕРБ-СДС едва ли ще дублира посланията на Гуцанов и Костадинов, за да не загуби коалицията десен вот. 

ГЕРБ-СДС разполага с отворени линии за контраатака срещу групата "Лорер", мотор на "партията" между ПП и ДБ във Варна. 

Борисов вероятно ще се възползва на макс от конфликта между Даниел Лорер и знакови фигури от едрия бизнес във Варна и ще заложи на десни и консервативни послания в кампанията.

ГЕРБ-СДС има опции за привличане на десен вот чрез позициите на проСорос политик като Томислав Дончев, който има позиции в американски бизнес капии във Варна и чрез влиянието сред десните избиратели на политици в коалицията с консервативни проОрбан позиции.

Борисов няма да афишира проОрбан линията в предизборната кампания на ГЕРБ-СДС във Варна заради пропутинската политика на Виктор Орбан, но ще я използва на изборджийския терен. 
    
Играта на групата "Лорер" с "партията" ПП&ДБ срещу ГЕРБ-СДС може да отнеме десен вот от коалицията, само ако успее да организира масови протести #ГАZwithme с препратка към ДАНСwithme срещу тандема "Пеевски&Борисов" и провокира висока избирателна активност.

Ако избирателната активност е ниска, ГЕРБ-СДС ще спечели срещу ПП и ще постигне паритет между вота на коалицията и ДБ и ПП, колкото и групата "Лорер" да атакува ГЕРБ-СДС за проГазпром политиката на Бойко Борисов.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО