БСП-Велико Търново застана зад Радев и укори Нинова, че не го подкрепя: "Който работи срещу президента, не е член на партията"


Търновските социалисти се изправиха срещу лидерката си Корнелия Нинова и в подкрепа на Румен Радев. ИБ на БСП в болярския град прие позиция, в която укорява соцлидерката, че не дава подкрепата си за официалната кандидатура за президент на БСП.

"Силно сме обезпокоени и от липсата на категорична подкрепа от председателя на БСП към президента Румен Радев в публичните изказвания няколко дни преди балотажа", посочват още червените във Велико Търново.

Местното ръководство на партията припомня, че търновската организация е подкрепила Радев за втори мандат по време на своята конференция още през януари.

"Ние, членовете на ИБ на БСП- Велико Търново за пореден път заявяваме категорична подкрепа за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация!", припомнят от партийното ръководство на БСП във втората българска столица.

ИБ на столетницата в града заявява още, че всеки, който работи срещу спечелването на изборите от Радев-Йотова трябва да се счита за отцепник от партията и съратник на ГЕРБ.

"Нека припомним, че всеки, който работи открито и публично срещу официалната кандидатура на БСП, би следвало да се третира като отстъпник от партията и близък до върхушката на ГЕРБ. И не би следвало повече да се счита за член на БСП, както е записано и в Устава на нашата партия", се казва в позицията.

Соцлидерката обвини Румен Радев, че е застанал зад Кирил Петков и Асен Василев и партията им е президентска. Тя публично заяви още, че Инициативният му комитет и служебният кабинет й искат оставката и се занимават с партийно строителство в лицето на вътрешната опозиция.

Източник: Dir.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО