Никой не правеше преврати на Нинова, всички я подкрепяха - Овчаров, Гергов, Добрев, Янков, Мерджанов, Лечева... Борисов и СИК

Никой не правеше преврати на Корнелия Нинова. Всички я подкрепяха - Румен Овчаров, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Атанас Мерджанов, Весела Лечева и... Бойко Борисов, който й предложи да стане председател на Народното събрание.

Подкрепяха я и знакови фигури от СИК, които са работили с "Ротманс" като Нинова и дори са настоявали пред "Бойко" като бивш техен партньор да й направи жестове в бизнеса.  

Корнелия Нинова обаче избра за гуру Румен Овчаров и влезе във война с Георги Гергов. След това с Красимир Янков, Атанас Мерджанов, Весела Лечева и Кирил Добрев.

Беше избрана с 80% на пряк вот за председател на БСП и взе цялата власт в партията - овладя Националния съвет, назначи си Изпълнително бюро, но така си организира вътрешна опозиция.

Нинова атакува вътрешната опозиция, че е била на "хранилка" при Бойко Борисов, а сега е на "хранилка" при Румен Радев, които й правят преврати. Първо Борисов, сега Радев, а тя води битка със задкулисието и "партийната клиентела" в БСП.

Какво задкулисие - Гергов, Лечева и Добрев я атакуват открито. Каква "партийна клиентела", каква "хранилка" при Борисов - Румен Овчаров няма ли бизнес или не беше в борда на "Нефтохим" на Валентин Златев, сочен като приятел на премиера. И той ли е бил на "хранилка" при Борисов?

Кой от тях няма бизнес, преди да се включи във вътрешната опозиция - Борисов ли "храни" казината на Лечева, Борисов ли движи бизнеса на Добрев, изграден още по "царско" време? 

Какви "обществени поръчки" може да даде Борисов на Лечева за казината или изкупува тока на Добрев от ВЕЦовете, други са партньорите на Весела Лечева и Кирил Добрев - от Гърция и Турция.

Вътрешната опозиция потърси рамо от президента, след като Корнелия Нинова овладя "Позитано"20. И Нинова не подкрепи Радев и Йотова, когато обявиха кандидатирането си за втори мандат. 

Това вече беше влизане във война с Румен Радев, която Корнелия Нинова нямаше как да спечели - вътрешните фактори, бизнесът (кръгът "Сорос" и Прокопиев) и партиите вече играеха с президента, външните фактори - посолствата на САЩ и Русия го подкрепяха, тя не получи рамо от Кремъл (от сочения като близък с нея шеф на руското разузнаване Сергей Наришкин), а американците стартираха проект, за да я извадят от играта след загубата на БСП на изборите. 

И Корнелия Нинова скочи срещу Румен Радев - Инициативният комитет на кандидат-президента и служебния му кабинет й поискали оставката, за да я свалят като председател на БСП, но иска мандат да води преговорите за съставяне на правителство, което на практика ще бъде кабинет "Радев". Радев я сваля с преврат, а Нинова подкрепя неговото правителство?!

Корнелия Нинова обаче не подкрепи Радев и Йотова за балотажа, затова няма как да е изненада от колажа "Аз избирам проф. дфн Герджиков и полк Митева. 

Затова Румен Радев вероятно ще върне Ресто след балотажа и ще неглижира участието й в преговорите за съставяне на кабинета "Радев".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО