Ново общо събрание ще сваля шефа на ВиК-Варна

Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие, е дала добро за свикването на ново общо събрание, което да свали шефа на Вик-Варна, Валентин Вълканов, който се оказа едра хапка за сегашните управляващи. Вальо Вълканов бе свързван едновременно с бившия кмет Кирил Йорданов и хардлайнери в БСП. Червените във Варна са разцепени и заради него. Кръговете около Борислав Гуцанов, които скочиха срещу Кирил Йорданов, колкото и да е парадоксално на пръв поглед, подкрепят Вальо Вълканов. Лагерът на силния човек за организацията на БСП в областта, Красимир Янков, който бе втори в листата на "Коалиция за България" в Трети многомандатен избирателен район, веднага след сегашния премиер Пламен Орешарски, напира за неговото отстраняване, твърдят осведомени.

Новото общо събрание е насрочено за 20 декември. Пада се Игнажден. Поверието за полазника е показателно. Валентин Вълканов този път трябва да се моли кабинетът "Орешарски" да падне от власт, ако иска да остане на поста. Борко Гуцанов може да е много гъст с Моника и Станишев, но Красимир Янков е получил съгласието на ръководството на БСП по тази остра тема. Шефът на ВиК изглежда обречен за смяна. Въпреки че досега няма решение на съда за легитимността предишното общо събрание. Кръгът "Маринов" вече изтегли заместник-директор на ВиК за заместник-кмет по инфраструктурата на мястото на знакова фигура като Богдан Караденчев, който, апропо, също беше причисляван към приближените до Красимир Маринов, тъст на кмета Иван Портних.

Красимир Янков бил силно мотивиран, научаваме, да превземе "тази капия" (изразът е на Гуцанов кадър), за да неутрализира в зародиш задкулисната връзка около Билдинга между местни червени и гербаджии под патронажа на бивши сикаджии и бизнесмени, близки до "Позитано" 20. Разцеплението на варненските бесепари (Доцент Лидия Петкова, наследила наскоро Боби Гуцанов като лидер на БСП-Варна, тези дни е приела в кабинета си виден общински съветник, за да се консултира и по тази тема…)за позицията на Валентин Вълканов отдавна стигна до червената централа. Очевидно вече е време за развръзка. Ако Красимир Янков успее да свали Валентин Вълканов, това ще е силен удар срещу Борислав Гуцанов и ще накърни имиджа му като най-мощния червен политик във Варна. Източници на информация от "Позитано" 20 твърдят, че Красимир Янков е подкрепян от червени емблеми както Евгени Узунов и като Димитър Дъбов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО