Бойко Борисов "кацна" в Евксиноград. Провери позициите на СОБТ снайперистите срещу двореца, тече "24 режим за взривове"

Бойко Борисов "кацна" в резиденция "Евксиноград" в неделя късен след обед и привика членовете на щаба по охраната на "срещата на върха" - главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на НСО Данчо Дяков и командира на СОБТ Георги Гайков.

Борисов е проверил позициите на снайперистите от СОБТ срещу двореца и е уточнил маршрутите на пристигащите делегации. След това е приел екипа, планиращ охраната на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Междувременно щабът по охранителните мероприятия е задействал "24-часов режим за взривове" след завършване на проверката от сапьори. Работи електронна система за защита.

Жандармеристи осигуряват външния периметър на двореца, а вътре се разпореждат служителите на НСО. Режимът за допуск е изключително затегнат.

Бойко Борисов ще посрещне лично на летище Варна Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Тайип Ердоган. Това означава на практика, че охраната им ще бъде дублирана от неговата, коментира бивш служител на НСО.

Координацията по охранителните мероприятия на терен е възложена на шефа на НСО Данчо Дяков, който ще има постоянна оперативна връзка с Бойко Борисов, твърди източник от службата.

Хеликоптери "сноват" между "Евксиноград" и летището, което също като двореца се охранява от жандармеристи и служители на НСО.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО