Борисов "респектиран" от кандидата на БСП-Варна. Пуска Портних пак за кмет, можело и от втори тур да стане този път

Бойко Борисов поне от седмица е наясно кой е "независимият кандидат-кмет на Варна, подкрепен от БСП". Няколко независими източници на информация твърдят, че бил "респектиран".

Това личи и от срещите, които заформи в "Евксиноград" "зад кадър" с ключови фигури на ГЕРБ-Варна - от Иван Портних до Димитър Атанасов.

Протестите и медийната пушилка около срещата с недоволните за "Комплекс Калиакра" покриха партийните рандевута на лидера на ГЕРБ.

Борисов вече е решил да пусне Портних отново за кмет на Варна. "Варна заслужава перспектива" ще строи под знамената на ГЕРБ-Варна досегашните ползватели на "обществени поръчки".

Заради силния кандидат срещу него, подкрепата на корпоративни играчи и заиграването на БСП с "гражданското общество" със слогана "Всички срещу ГЕРБ", Б.Б. е приел варианта с "победа на втори тур".

"Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива.

Варна заслужава перспектива. Градът има и други дейности, освен туризма. От 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна.

Правителството предлага две мерки в това отношение – разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището.

Финансирането ще бъде от бюджета и от ЕИБ, а дали изпълнението ще се организира от АПИ или от общината, зависи от Общинския съвет във Варна", редна знаково Борисов.

Няма как да не бъдат разпознати влияещите корпоративно-политически фактори в града, които ще се възползват от "мерките на правителството" (наливането на пари) за развитието на Варна.

Кръговете, които ще подкрепят "кандидата на БСП и гражданското общество", са ясни - от Дидо Дънката до Валентин Златев (заради "топлата връзка" с Кирил Добрев).

Иван Портних ще събере и допълнителна подкрепа - освен "Вичо и партньори", за да си осигури победата, която очевидно му е много важна на Бойко Борисов.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО