ДПС-Варна откри предизборната си кампания. Железният тандем на Ерджан Ебатин и Сали Табаков работи за два мандата

В събота ДПС-Варна откри предизборната си кампания във Филиала на ДТ "Стоян Бъчваров". Минути след 17 часа залата бе препълнена. В морската столица бяха дошли активисти от всички общини на областта. Откриването започна с химните на Република България и Европейския съюз.

Листата на Движението за Трети многомандатен избирателен район (МИР) се състои от 28 кандидат-депутати, представители на различни етноси и професии - лекари, инженери, юристи.

На сцената при представянето пръв излезе водачът на листата - Ерджан Ебатин. След него областният председател Сали Табаков, а залата кънтеше от възгласи "ДПС победа!". След тях бяха представени всички кандидати.

Пръв от кандидатите към активистите се обърна с изказване Айдън Байрам, заемащ пета позиция. В краткото си, но съдържателно слово, той не пропусна да отбележи ролята на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган за успехите на партията.

След него Хюсни Адем, четвърти в листата, впечатли съпартийците си и представителите на медиите с пространно изказване, в което посочи, че всъщност листата на ДПС-Варна има ДВАМА ВОДАЧИ - Ерджан Ебатин и Сали Табаков. Адем цитира Ахмед Доган, който при обсъждането на листата в София казал за Ебатин и Табаков - "Много добре стоите двамата един до друг".

Мерткан Ибрямов, на трета позиция, посочи "железния тандем" на двамата като добра основа този път ДПС да има двама депутати от Трети МИР. "Виждам единия в законодателната власт, а другият - в изпълнителната!", отсече накрая Ибрямов.

Мощно "ДПС победа!" посрещна изказването на областния председател Сали Табаков, който започна остро и категорично - "Искам два мандата от Варна! Ще ги вземем ли тези мандати?!"

Преди това не забрави да се ръкува от сцената със заместник-председателя на ДПС, Рушен Риза, представител на националното ръководство на откриването на ДПС-Варна. Залата отвърна подобаващо на призива, разбира се. Табаков направо изригна, когато заговори за ПРОБИВА, който този път ДПС не трябва да пропуска да направи.

"През 2009 г. не ни достигнаха около 200 гласа. През 2014 г. заради преференциите имахме 6000 недействителни бюлетини и така пропуснахме шанса си. Трети път нямаме право на грешка - ВРЕМЕ Е ЗА ПРОБИВ С ДВА МАНДАТА!", избухна в началото Сали Табаков и залата се взриви с "ДПС победа!".

500 000 човека стоят зад ДПС, 15% от Народното събрание са на ДПС, а щом като имаме 15% в парламента, искаме 15% от властта - искаме министри, областни управители, шефове на агенции. И не за друго, а защото така повеляват законите на демокрацията, колеги.

Ще видите, че на тези избори ДПС ще постигне УНИКАЛЕН РЕЗУЛТАТ, защото имунната система на ДПС е активирана. Няколко партии се опитаха да ни клонират. ДПС е една машина.

ДПС е един Влак. Ние знаем кой създал този Влак - винт по винт, част по част, в продължение на 27 години. И в един момент някакви пътници без билет искат да се качат, така - тайно отзад, и да превземат влака. Ще им го позволим ли това?! Няма да им позволим това, колеги.

Искам да ви кажа да бъдете смели, упорити. ДПС-Варна ще си вземе двата мандата. ДПС ще дойде на власт, нямайте съмнение в това, колеги. Разни аптекари с хапчета и с гориво - това са временни явления.

Ние нямаме нужда от ГМО-та и от инженерни партии, измислени някъде навънка. ДПС е оригинал и не подлежи на копиране. Ние сме оригиналът. Сега ще го покажем и веднъж завинаги ще изметем всички ГМО-та от политическия живот на България", завърши Табаков под мощното аплодиране и възгласи на активистите на ДПС.

Последен говори водачът на листата на ДПС-Варна - Ерджан Ебатин, който акцентира върху историческата роля на д-р Ахмед Доган за създаването на ОБЩНОСТТА ДПС.

"Вижте основният капитал, който имаме, това са хората, нашата общност, нашето семейство, създадено през тези 27 години от д-р Ахмед Доган. ДПС даде самочувствие на тази общност. Ние се чувстваме като едно семейство, започна Ебатин.

ДПС е било и ще бъде основен гарант за нашата стабилност. Затова нашият слоган е - "Да спасим България". Колеги, пълна мобилизация на тези избори!

Ние през 1989 г. въстанахме срещу един Тодор Живков и го свалихме. И срещу втори "Тодор Живков" ще въстанем и ще го свалим. Аз съм убеден, че ние ще спечелим.

Този път виждам потенциал, разчитам на вас и победата ще бъде наша - "Победа"!, завърши речта си водачът на листата на ДПС-Варна. И още - "Ileri" на турски, а иначе - "Напред" на български, не се удържа емблематичният оратор Ерджан Ебатин.

Очевидно активът е мобилизиран на макс, а железният тандем на Ерджан Ебатин и Сали Табаков работи за два мандата за ДПС от Варна.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО