Младежки център отваря врати във Владиславово

Младежки информационен консултантски център отваря врати в район „Владислав Варненчик“ по проект, финансиран по Национална програма за младежта 2016-2020 на Министерство на младежта и спорта. Проектът ще се реализира в рамките на една година от Фондация „Владиславово” в партньорство на Район „Вл. Варненчик”. Конкретната цел съвпада със заглавието - Младежки информационен консултански център Район „Вл. Варненчик”- Община Варна. Целевата група, с която ще работим, са младежи на възраст между 15 и 29 години. Това съобщи председателят на фондация “Владиславово” Павлина Николова.

В рамките на едногодишния период на проекта екипът на фондацията възнамерява да създаде МИКЦ, който да включи и ангажира свободното време на младите хора, живеещи в района. Възнамеряваме да акцентираме на темата за младежката безработица и младежкото предприемачество. Тази тема ще бъде доминираща във всичките ни дейности – обучения, консултации, информационни кампании и инициативи от различен характер, добави Николова.

По думите й приоритетни области за работа са в сферата на образованието, активното включване и структурния диалог, тъй като те са приоритетни както в стратегията „Европа 2020”, така и за младите хора във Варна. Надяваме се да сме широко улеснени, поради факта, че през цялата 2017 година градът ни ще е център на младежките събития на континента, поради спечелената титла Европейска младежка столица 2017, допълни тя.

Планираните дейности за постигане на целите на проекта бяха представени от Александър Цолчовски, един от обучителите в проекта за МИКЦ.
– ще бъдат провеждани групови и индивидуални консултации както на място в центъра, така и в изнесени приемни и в с. Тополи и с. Казашко,
– ще бъдат проведени 10 на брой обучения по заложени теми,
– ще се организират мероприятия, свързани с честването на празниците на Владиславово,
– ще се организира и мероприятие, свързано със световния ден на младежта 12.08,

Програмата на Министерството на младежта и спорта предвижда създаването на мрежа от подобни на МИКЦ в цялата страна. Във Варна предстои да отровят врати четири младежки центъра. В тази връзка екипът във Владиславово е осъществил контакти с колеги, които имат финансирани проекти по тази програма, предстои да бъдат сключени споразумение за съвместно сътрудничество.

В екипа, който ще работи в МИКЦ, са включени специалисти с опит в различни области, които ще консултират и обучават младите хора, потърсили съдействие. Предвидена е информационна кампания за популяризиране на дейностите по програмата на Министерство на младежта и спорта, а по конкретно Национална програма за младежта 2016 – 2020.

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО