Д-р Янко Станев към учениците и учителите от IV ЕГ Варна: Любов, толерантност и уважение

"Вие сте личностите, които ще направят така, че чрез познанията, които ще придобиете и овладявате, ще реализирате мечтите си. Един сръбски писател беше казал, че на Балканите обичаме да давим мечтите си в омраза. Вие сте европейци и ще реализирате мечтите си с любов, толерантност и уважение, и тогава ще има красива и умна гимназия; красива Морска столица Варна; просперираща България".

С тези думи заместник-председателят на Общинския съвет във Варна се обърна към събралите се на тържеството за откриването на новата учебна година в IV езикова гимназия "Фредерик Жолио Кюри" в Морската столица.

Беше изчетен поздравителен адрес към училището от името на кмета на града Иван Портних. Д-р Станев предаде поздравите към ученици, учители, родители и гости на тържественото откриване на новата учебна година от името на председателя на Общинския съвет на Варна – Тодор Балабанов, и от името на всички общински съветници. Д-р Станев отправи пожелания, чрез които призова връзката между науката на познанието и науката за живота, тоест гносеологията и онтологията, да станат част от ежедневието.

Г-жа Весела Тотева, директор на IV ЕГ "Фредерик Жолио Кюри" приветства учениците и преподавателския състав, а в словото си акцентира върху стремежа заедно учители и ученици да реформират образованието, и да го направят с радост и любов.

Гости на откриването на учебната година в гимназията с преподаване на френски и испански език бяха лидерът на "Алианс Франсез", почетният консул на Испания и заместник-кметът на варненския район “Приморски” и представител на Техническия университет.

"Версия"

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО