"Стари играчи" влизат в схема във Варна? Куликов и Колелиев заформили "тандем"?!

Лятната медийна суша произвежда какви ли не "конспиративни теории". Как ГЕРБ и БСП имали "обща игра", как се гласяла "голяма коалиция". Общи приказки и раздувки за политолози, изпълзели на медиен припек.

В това време по места се заформяли "коалиции по интереси", бият барабана запознати със задкулисните схеми. Не винаги става дума за "лидерски равнища". На шарена политико-корпоративна сянка се бъбри сладко и се сключват съюзи.

Тези дни установихме, че "старите играчи" във Варна не са фактори за подценяване. Само два примера. Михаил Куликов беше легендарна фигура като "главен секретар" по времето на кмета многомандатник Кирил Йорданов.

Мишо Куликов се разбираше с всички - от БСП до СДС. Сочеха го като "Сивия кардинал" в екипа на Кирил. През януари 2011 г. събра "елитните" във Варна на юбилей.

Тогава не забелязахме бизнесмен като Росен Колелиев, свързван през годините със СДС, но засичан и край "червени кабинети" в сградата на Общината, да е на първа линия край Мишо. Обаче.

През последните седмици хищни хиени сред "елитните" в морската столица раздували, научаваме, че "Мишо и Росен са заформили тандем". И се питали класически - "На каква основа?".

Всъщност по-важно е друго - "Защо тандемът вече не е в Тишината?". От седмица в коридорите на Голяма Община във Варна се множат версиите за "тандема".

Постарахме се да сверим инфото чрез втория човек в ГЕРБ-Варна след Иван Портних, но организационният секретар Павел Христов заяви, че не е осведомен по темата.

"Стари играчи" като Куликов и Колелиев може и да не са в полезрението на "младо лъвче" като Павел Христов, но пък други "вечни фактори" от Бизнеса във Варна наблюдавали внимателно раздвижването по тази писта. И?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО