Артцентърът на Георги Гергов и община Варна е знаков проект. Задава ли се "корпоративна" коалиция "Дупката"?


Обявяването на проект "Артцентър", който ще бъде реализиран от бизнесмена Георги Гергов и общината във Варна, става преди идването на Бойко Борисов в морската столица. Знакът е по-значим от всяко рязане на лентички на готови обекти.

Бизнесменът Георги Гергов и община Варна работят по общ проект за изложбен център на мястото на т. нар. Дупка в центъра на морския град. Това съобщи пред "24 часа" самият Гергов, който уточни, че идеята се обмисля вече четвърта година, пише "Дарик-Варна".

"Община Варна получи акции в "Международен панаир Пловдив" АД. "Пловдивският панаир" ще стане по-мобилен, след като кабинетът прехвърли 29 на сто от държавните акции на община Варна, а 20,63% на община Пловдив". Така мажоритарният собственик на международното изложение Георги Гергов коментира решението на правителството".

Бойко Борисов постига контрол върху най-големите български градове чрез политически и корпоративни прегрупирания с институционални решения. В София е ясно - там силната фигура зад кадър е Орлин Алексиев, сочен като изключително доверен и близък до премиера, а Йорданка Фандъкова е лицето на властта.

В Бургас са приятелят на "Бойко" Валентин Златев и кметът Димитър Николов. Варна набира скорост с комбинацията "Гергов-Портних", реализирана, разбира се, с решаващата роля на Бойко Борисов. Пловдив и Варна разменят "опции за развитие".

Някои запознати с идеите на Бойко Борисов да прехвърли мостове към БСП чрез свои "приятели за контакти" като Георги Гергов вече се питат - "Задава ли се голяма "корпоративна" коалиция "Дупката"?!

Георги Георги изигра ключова роля, заедно с Асен Марков, за избирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП. На "корпоративно равнище" това дава възможност лидерския сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова да се превърне в "партньорство в името на държавата". Да видим. Задават се и други "надпартийни проекти" - в банки и другаде.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО