СДС-Варна, е за единна дясна кандидат-президентска двойка

СДС да участва в президентските избори във формат ЕНП или в рамките на РБ, като кандидат-президентската двойка бъде определена в предварителни избори. Това ще предложи пред Националния съвет местната организация във Варна. Решението е прието с внушително мнозинство на конференция на СДС-Варна днес.

На форума беше очертан и профилът на десния кандидат за държавен глава – проевропейски ориентиран, почтен, разпознаваем, харизматичен, партийно необвързан, но предан на демократичната синя идея. Критериите бяха формулирани от председателите на петте районни организации на СДС, които се позоваха на изводите от проведения в партията вътрешен дебат.

„Не можем да имаме съюзници, само когато ни трябват. И обратното е важно. Това са къси писти, заяви пред участниците в конференцията председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев. Политически споразумения трябва да се правят, това е модерният подход в политиката. Ние сме фактор с история, енергия и бъдеще. От нас сега се иска активност – това е ключовата дума на фона на общата летаргия в политическата система на България”.

По думите му СДС е понесъл негативи от две исторически грешки, заставайки на пътя на народа – с нескопосана аграрна реформа и с изявленията на Костов, че властта трябва да се консумира. „Сега трябва да имаме един път с народа. От всички политически сили го постига само ГЕРБ и лично Бойко Борисов”, подчерта той.

Участниците в конференцията дадоха добра оценка на работата на кмета и на Общинския съвет във Варна в специална анкета преди началото на форума. Като едно от решенията беше и констатацията, че РБ във Варна не функционира поради липса на конструктивен диалог между партньорите. Затова СДС-Варна, препоръчва на ръководството на блока по-ефективна дейност в местните структури. „Протягаме ръка за последен път не за да оцелеем ние, а за да оцелеят идеите ни” – обобщи лидерът на синята партия във Варна./sdsvarna.net

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО