Денонощно работят на Аспарухов мост, за да приключат до 30 юни

Ремонтните дейности на Аспарухов мост ще се извършват денонощно, като служителите на фирмата изпълнител „Хидрострой” ще работят на три смени, с изключение на Великденските празници.

Съоръжението трябва да бъде отворено за движение до 30 юни, стана ясно след инспекцията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която на място се запозна с хода реконструкцията.

"Графикът до 30 юни е критичен, но ще направим всичко възможно да го спазим", заяви инж. Тони Житарски от "Хидрострой".

На Мост 1 трябва да бъдат подменени лагерите, които са силно корозирали. Новите ще бъдат поръчани в Германия, като изработката им ще отнеме един месец.

Следващият етап от ремонта на Аспарухов мост ще стартира след края на летния сезон, каза Лиляна Павлова. Тя увери, че е създадена организация за пренасочване на пътуващите към южните черноморски курорти румънски туристи, които се очакват за Великден.

Общинската администрация работи по възможността за воден транспорт между квартал "Аспарухово" и Морска гара. До 10 дни може да започнат курсовете на пътнически корабчета, коментира кметът на Варна Иван Портних. /

dariknews.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО