Д-р Станев измина една година от избора ви отново за Председател за СДС-Варна. Какво се промени в СДС?

В СДС има добри хора и аз винаги съм пледирал в тяхна полза. Изградихме отново структури на партията, има партиен живот, правим граждански, партийни и изборни кампании. Всеки седесар може да дойде на Княз Борис (в ремонтираната къща на СДС) и да поговори с хората тук, че и да поспори.

Давам пример: идва на градски съвет на СДС един човек и казва: „Аз съм от ДСБ и искам да видя и да послушам.“ „Добре няма проблем” – му отговарям и залата онемява. И макар и повече да не дойде това беше големия знак за мен, че дори и за нашите опоненти, СДС Варна е живо!
7-8 месеца се писа за вашата оставка и за свикване на конференция.

Аз оставка никога не съм подавал. 30-на медии публикуваха, че дори съм отстранен от поста, почти от следващия ден след на избирането ми. Лъжа! И понеже на лъжата краката са къси, днес всичко е ясно и това беше част от атаката срещу СДС-Варна по оста ДСБ. Но значение има крайния резултат вследствие на политическите преценки. СДС-Варна смяташе, че Иван Портних е кандидатът на варненци и СДС-Варна го покрепи. Варненци избраха Портних за кмет. СДС- Варна смяташе, че РБ трява да се яви заедно, без условия с обща листа за общински съветници (както и да подкрепи Иван Портних). Взеха ни и регистрацията, унищожиха шестмесечната ни предкампания. Резулатът за общинските съветници е ясен. СДС-Варна има двама общински съветници, а ДСБ един. Защото варненци решават.

А сега накъде?

СДС Варна има мисия и тя е подчинена на интересите на Варна и варненци. Миналата година без помощ при непрекъснати атаки срещу нас постигнахме градеж. Само председателят на СДС Божидар Лукарски и главният секретар Филип Кирев застанаха тогава зад СДС-Варна.Но както казваме ние тогава изядахме попарата на Радан Кънев, но сега я сърбат и в София всичките ни колеги. Смятам, че РБ трябва да работи, както работеше първата коалиция СДС. От София до последното село да се провеждат регулярни политически заседания на партиите, които искат да работят за РБ и да следват регулярни политически действия.

СДС Варна ще се бори за това! Който не иска, а иска да прави нов проект – прав му път!

Дясното – и на ГЕРБ и на РБ трябва да се консолидира, защитавайки интересите за стабилността на България. Впрочем аз смятам, че и левицата – социалисти и социалдмократи също трябва да извърви консолидиращ път. Това са сериозите политически формули в европейски план помагащи за развитие на държавата и постигането на резултати, за повишаване на стандарта на живот на българския народ. Аз и СДС Варна вярваме че това е добрия и правилния път за Варна и за България. Затова и работим.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО