Цветан Цветанов се накъса да хвали Иван Портних и Емил Радев във Варна

През 2015 г. ГЕРБ отчете изключително висок изборен резултат във Варна и областта. Това заяви на пресконференция във Варна председателят на Парламентарната група на  ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че през 2007 г. ГЕРБ е имала само трима кметове във Варненска област. През 2011 г. те са били общо 7, а след последните местни избори – 9, от общо 12 общини. „Постигнахме максимален резултат, който ни задължава да бъдем още по-отговорни и прецизни, да водим интегрирани политики за развитието на общините”, изтъкна Цветанов и допълни, че ръст се отчита и при общинските съветници. През 2007 г. те са били 44, през 2011 г. – 77, а през 2015 г. - 87. „Това ни дава възможност да реализираме повече полезни политики”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов благодари на кмета на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних за всичко, което е направил за развитието на Варна.  „Рязко се подобри средата за живеене в града, както и възможностите за развитие на бизнеса. Когато има стабилност и добра координация с централната власт, има и резултати”, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ. Той изказа благодарност към народните представители от областта, които са „истински радетели за развитието на Варна”. Цветанов благодари и на варненския представител в Европейски парламент Емил Радев, който е натрупал опит и се е утвърдил като един от добрите евродепутати.

„Целта ни е да бъдем системни в работата си, за да може ГЕРБ да продължи да увеличава своите членове и да работи за развитието на общините”, увери Цветанов. Той подчерта ролята на парламентарното мнозинство за гарантиране на стабилността и благодари на коалиционните партньори на ГЕРБ.

По повод журналистическите въпроси относно позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: „Неговите ултиматуми в публичното пространство бяха, че Варна ще бъде с кмет Чавдар Трифонов и те ще бъдат втората политическа сила. Това даде допълнителна мотивация на варненци, защото българските избиратели вече са чувствителни и на подобни политически изказвания от определени политици. Те излязоха да дадат вота си още на първи тур Иван Портних да стане кмет на Варна“. Цветанов бе категоричен, че в политиката все пак има някакви червени линии. „С поведението си Радан Кънев преминава тези линии и преминава тази политическа култура, която трябва да бъде във всеки един политик. Отнасям се с огромно уважение към него, но той въведе модела на политическите абсурди - да казва, че участва в управление, но той ще бъде опозиция в българския парламент. Благодаря на Реформаторския блок и на всички разумни и отговорни политици, които днес участват активно, за да подкрепяме българското правителство. Надявам се, че в предстоящия вот Радан Кънев ще подкрепи кабинета, за да може отново да покаже абсурдите на неговите твърдения, че той е в опозиция”, посочи Цветан Цветанов.

„ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов стоят зад всеки един министър в кабинета и реализираната от него политика. Предсрочни парламентарни избори не са полезни за държавата и не смятам, че ще има такива през 2016 г. Стабилното правителство е ценено в Брюксел. ГЕРБ ще поддържа тази стабилност и доверието, което възстановихме в Европейската комисия – усвояемостта на евросредства достигна до 97% през изминалата година”, подчерта Цветан Цветанов.

По повод предстоящите президентски избори той изтъкна, че кандидатурата на ГЕРБ ще спечели доверието на българските граждани, защото всичките кандидати, които се обсъждат в партията, са консенсусни, изключително подготвени и достойни българи. Запитан дали би приел предизвикателството да бъде кандидат на ГЕРБ на предстоящия вот, Цветанов заяви, че неговите задължения като зам.-председател на партията и председател на ПГ на ГЕРБ са политическата формация да бъде единна и сплотена, да съумява да формира мнозинство за приемането на закони, които да водят до реални промени в държавата.

На пресконференцията присъстваха народни представители, кметове и съветници от ГЕРБ в общините от  Варненска област.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО