Борислав Гуцанов отвръща на удара в събота. Напира за светкавичен конгрес, няма да подава оставка

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, даде заявка за позицията си на заседанието на Националния съвет на БСП, насрочено за събота. По време на заседанието на Градския съвет в сряда Гуцанов се обяви за светкавично свикване на конгрес на партията.

Това означава, че трябва да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации на партията, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция. Борислав Гуцанов готви промени в състава на Изпълнителното бюро на организацията.

"Кога ще се проведат отчетно-изборните конференции и избрани делегати за конгреса ще стане ясно от решението на Националния съвет в събота", твърди Борислав Гуцанов. Председателят на ГС на БСП си дава сметка, че представянето на партията на местните избори представлява тежка загуба.

Лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов не смята да подава оставка, твърдят няколко независими източници на информация, присъствали на заседанието на ГС на БСП в сряда вечерта. Нещо повече. Гуцанов готвел изказване за форума на Столетницата в събота, за да отвърне на удара с исканата оставка.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО