Иван Портних "вдига" Николай Костадинов за кандидат-кмет на ГЕРБ за "Владиславово". Борисов и Цветанов били "за"


Иван Портних, кмет на "морската столица" и лидер на ГЕРБ-Варна, вдига Николай Костадинов за кандидат-кмет на партията за район "Владиславово". Бойко Борисов и Цветан Цветанов били "за", раздуват в офиса на ГЕРБ. Костадинов беше депутат от ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Беше шеф на общинското предприятие "Спорт-Варна". Както първи и единствени написахме още в началото на май, Иван Портних раздели заради него дирекция "Образование, мдадежки дейности и спорт", чийто директор бе Лилия Христова, за да създаде нова дирекция "Спорт" специално за Николай Костадинов. Преструктурирането бе представено като инициатива на Обществения съвет на спортните клубове.

Веднага след като отново първи и единствени осведомихме будната варненска общественост от различни партийни десени и разцветки, че бившият кмет на район "Приморски" о.р. кап. II ранг Пламен Градинаров ще се кандидатира като независим за кмет на района, на "елитните" гербаджии във Варна им припари под краката. Хората на "Ванко" са си направили "сметанката", че в "Аспарухово" и "Одесос" не би трябвало да имат проблеми, но "Приморски" се оформя като рисков за тях след силната заявка на бившата военна топразведка Пламен Градинаров.

Иван Портних очевидно предприема остри ходове, за да компенсира евентуалната загуба в "Приморски". Гербаджиите се точат да получат подкрепа и от СДС-Варна, ако синята партия не издигне кандидат-кмет за района. Публична тайна е близостта на Иван Портних с Янко Станев, така че няма да е голяма изненада, ако двамата заформят "партия" в район "Владиславово". Седесарите вече обявиха подкрепа за Иван Портних, разчитайки, че той ще заформи "ресто" за кадрите им, ако стане отново кмет на Варна. Очевидно "Ванко" иска да пласира силни партийни кандидатури в районите, за да мобилизира на макс гербаджийския електорат.

Активистите на "тъстовете" са сондирали кадрите на Павел Димитров в ГЕРБ, за да разберат как ще играят във "Владиславово", ако кандидат-кмет е Николай Костадинов. Не е тайна, че той беше близък със семейството на бившия бигбос на ГЕРБ-Варна. Все още са пред очите ни - Павел Димитров, съпругата му Живка, дъщеря му Ирена и Николай, слизащи от един автомобил на 5 юли 2009 г., когато обикаляха заедно избирателните секции в града. Дали пък Николай Костадинов няма да събере на една маса Иван Портних и Павел Димитров? Да видим.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО