"Синя Варна е готова!" посреща Божидар Лукарски. Мишоци от "важна степен" се покриха "на способна цена"


Виден "син борец за демокрация", пардон и прочие за гаргарата със страхливеца, спал лошо в сряда срещу четвъртък, защото не го поканили на празненството в посолството на САЩ на 1 юли. Уж имал покана, а като отишъл в София - дръжки та дрънкат. Е, Христо Кирчев поне го видяхме "на живо", ех, в "По света и у нас" - на линия беше с чаша бяло вино в лявата ръка. Картинка - никаква поза, вервайте. Христо Кирчев е виден американофил, няма как да не го калесат сътрудниците на Марси Рийс.

Обаче измисленият "син борец за демокрация" бил пропуснат в навалицата. Лошо. Понеже е известна стипца, решил да спи при приятел в Банкя. И не мигнал. Така е, щом като неграмотниците не четат Дядо Вазов. Култово започва "Утро в Банки" - "Душно в стаята. Кратката лятна нощ я минах почти безсънно: това се случва на мнозина при промяна на леглото.". Шшшшшт, тихо, да не сме ви чули - нищо не сме казали за леглата и бардаците.

Дядо Вазов е препоръчителен при политическа безсъница. Пискюлчето на нощната шапка на Миронча щеше да приспи нашия разтревожен херой - значенията му спроти посоката са култови: "Няма файда от кахър", да речем. Кахърният син анонимник ще стори добре, ако изобщо не се прибере във Варна поне до средата на другата седмица.

Слоганът "Синя Варна е готова!" посреща лидера на СДС Божидар Лукарски в понеделник. Анонимниците декларация писаха срещу Янко Станев. И? Какъв е резултатът - що ли пък не ги покани Станев и тях като "гости". Не че ще има нужда от калабалък. 500 души в залата - десет хиляди теменужки за радост на кмета-декоратор и съветниците-декламатори.
 
Крайно време е анонимниците да влязат в соглашение. Дядо Вазов ще им е от полза - "Време е ние, учените тоест, да се соберем и да влезнем в соглашение...", реди ги Иванчо Йотата, подканяйки мющериите си: "Вчера ми дойдоха маслини от важна степен и с твърде способна цена.". Мишоците от "важна степен" се покриха "на способна цена". Анонимниците заслужават само едно - гавраджийска гаргара, разбира се.

Любомир Живков

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО