Цанко Цветанов се сети да драпа за поста в СДС-Варна след байряма

От няколко месеци наблюдаваме разправиите около "реформаторите" и СДС-Варна, спазвайки продуктивна дистанция. От уважение към славното минало на големия СДС, разбира се. Цанко Цветанов разпрати декларация в сайтове - който пуснал, пуснал, който не - здраве да е. Цветанов се е подписал като председател на СДС-Варна. Декларацията е до председателя на СДС Божидар Лукарски и до главния секретар Филип Кирев. Поводът - "предполагаеми активности" на СДС-Варна в петък. Когато някой избере за пореден път един ден "за битка", който да му реши проблема, наистина има проблем - нищо не се решава за един ден или в една кампания с редуване на напъни и изчакване да се прецени ефектът.

"Във връзка с медийни публикации и слухове за предстояща конференция на СДС - Варна, ние дългогодишни членове и симпатизанти на партията настояваме да се проведе легитимна градска конференция по приетите уставни правила. Двата месеца, определени за това, в решение на НИС изтекоха отдавна. Насрочена дата за нова конференция към настоящия момент официално няма. Слуховете са за утрешно събрание (24.април 2015г. oт 18.00 часа в пленарна зала на Община Варна), което предполагаме, че е именно конференция. Наясно сте, че това не е легитимен начин за подготовка и провеждане на такова мероприятие. Нашето мнение, че подготовката, оповестяването и провеждането й, пак се правят нелeгитимно. Обръщаме внимание и на факта, че национална конференция на СДС не е проведена до момента, която следва да се проведе до 4 месеца след парламентарни избори.", пише в точка първа на декларацията.

Какви слухове, какво предполагане - кой организира мероприятието, след като Цанко Цветанов се е подписал като "председател на СДС-Варна". Какво се случва? Оставяйки настрана правописната грешка при изписването на "нелегитимно", която нямаше как да не поправим, имаме питане - защо Цанков Цветанов като "председател на СДС-Варна" не се е погрижил за легитимността според приетите уставни правила на СДС? Защо? Кой му е попречил? (Кой е председател на СДС-Варна, щом като Цанко Цветанов се подписва под декларации, а не си изпълнява задълженията? Националното ръководство очевидно си общува от месеци с Янко Станев, значи го признава за легитимен председател на СДС-Варна.) Цанко Цветанов настоява, разбираме от декларацията, СДС да се яви на местните избори във формата "Реформаторски блок". Лошото е, че на национално равнище няма взето политическо решение по този "казус".

Цанко Цветанов от години има проблеми заради осъждането на сина му за убийство и това е публична тайна. След трагедията той загуби контрола върху организацията. Грешката му беше, че не подаде оставка тогава. Не беше реалистично да успее да се справи с "двете линии". Да се обзаложим ли, че другата страна ще се възползва от тази уязвимост. Едва ли противниците на Ц. Цветанов ще пропуснат да отбележат и съдебното минало на знакова местна фигура като Н. Бошнаков, който нима не прегази жена в автомобилна катастрофа в състояние на алкохолно опиянение?! Апропо. Любопитно е, че Христо Кирчев, многогодишен успешен председател на СДС-Варна и два мандата ефективен кмет на града, не е подписал декларацията. Няма го и легендарен седесар като Младен Енчев. Защо? Христо Кирчев е най-разпознаваемата фигура, но не е подписал декларацията, която даже и "донос" не е, защото пъзливо са "пропуснали" да напишат името на Янко Станев. Големи биткаджии, божкееее...

Потърсихме информация от централата на СДС в София. Според знакова фигура като главния секретар Филип Кирев "председателят на СДС-Варна" Цанко Цветанов от февруари не е нито областен, нито общински председател на СДС-Варна. Националното ръководство на СДС няма как да помогне на варненските декларанти, които се страхуват дори да напишат името на Янко Станев, ставайки за кашмер. Сетне защо Иван Портних и гербаджиите бачкали с него. С кого да работят - те очевидно са привърженици на "реалната политика" и не им се занимава с воплите на декларанти.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО