Отстраняването на шефа на "ТЕРЕМ–Варна" е претоплена медийна баничка. Питането е - "отсвирват" ли Папазов?!

В края на януари първи и единствени написахме, че Георги Стойков е нарочен за уволнение като шеф на "ТЕРЕМ – Флотски арсенал – Варна". Няколко дни по-късно посочихме и най-вероятния бъдещ шеф - Савин Попов. Преди Великден сайтове "прогърмяха откривателски", че Стойков щял да бъде сменен от Попов, без да ни цитират като първоизточник, разбира се. Сега врещят за протест на работници.

Миналата седмица на Георги Стойков му забраниха с факс да подписва договори и да поема ангажименти от името на кораборемонтния завод, което на практика означава, че му се отнемат управителните пълномощия. Неколкостотин работници излязоха на протест във вторник - блокираха пътя Белослав - Варна. Канят се да спрат движението по "Аспарухов мост" от 16.45 до 17.15, т.е. - в час пик. Това вещае сблъсъци с органите на реда, естествено.

"Благодаря им, че ме подкрепят, но моето мнение е, че няма смисъл. Принципалът винаги може да свали доверието си от мен и да го прехвърли на друг. Как да работя занапред, като не ме искат?", заяви Георги Стойков. Реалистична оценка. Цирковете са излишни. Варненци не са им виновни на "теремци", че трябва да търпят своеволия като заплахи за затварянето на "Аспарухов мост", който е част от критичната инфраструктура на страната и меверейците няма как да не се намесят твърдо.

Акцията в "ТЕРЕМ" има политически импликации. Това е поредният удар срещу Данаил Папазов, който минаваше за фаворит на Делян Пеевски за кандидат-кмет на Варна. Бойко Борисов първо махна Божидар Чапаров, близък до Папазов, от поста шеф на порт Варна. Сега маха чрез министър Николай Ненчев и Георги Стойков, който е от кръга на знаков "царски изборджия" като бившия депутат от НДСВ Стефан Минков. Публична тайна е, че Минков е ключова фигура в щаба на Папазов.

Така на практика "отсвирват" Данаил Папазов. Неговите хора не можаха да пробият и на конгреса на БСП. Скандално е, че се канеха и заканваха, че ще "намачкат яко" Борислав Гуцанов, а се провалиха зрелищно. Борко поема курс към водаческото място в листата на БСП, а червените търсят кандидат-кмет с профил - "независим, подкрепен от БСП". След отстраняването на Георги Стойков и Божидар Чапаров червените трябва да са имбецили, ако издигнат Данаил Папазов, който е "отсвирен" и от Шишко.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО