Красимир Янков подаде оставка. Избраха Цонко Цонев за областен лидер на БСП-Варна

Червеният депутат Красимир Янков подаде оставка като областен председател на БСП-Варна. Като народен представител той не може да бъде и областен лидер на Столетницата. В понеделник вечерта Областният съвет на БСП-Варна избра нов председател. Това е Цонко Цонев, който минава за близък до Краси Янков. В избора участваха членове на Съвета от 11 общини на областта, както и представители на Градския съвет на БСП-Варна.

Цонко Цонев е 43-годишен, магистър  по мениджмънт. Цонев беше управител на "Напоителни системи" ЕАД, клон "Черно море" по времето на кабинета "Орешарски". Член е на БСП от 2000 г., а от 2007 г. е в състава на Областния съвет. През 2013 г. също смени Красимир Янков - и тогава депутатът трябваше да сдаде поста, ставайки народен представител.

Цонко Цонев спечели с няколко гласа срещу Пламен Стоянов, който беше шеф на ВиК. Той също е от обкръжението на Янков. Епична битка водиха двамата срещу Валентин Вълканов, сегашният успешен директор на ВиК, но не успяха да го отстранят. Напорист функционер като Пламен Стоянов се прочу заради активностите на знакова фигура като Асен Дебелия, който беше организирал базата си за изборите в емблематичен хотел край Варна.

Новината, че Цонков Цонев е станал областен председател на БСП-Варна, едва ли ще зарадва Румен Петков, вторият човек в "АБВ", който сипеше обвинения срещу него. Никой не трябва да се съмнява в "рестото". Красимир Янков и Цонков Цонев ще "изровят земята" в областта, но ще нулират "азбукарите", заяви отлично запознат с обстановката наш информатор в Областния съвет на БСП-Варна.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО