КРАЛЕВ, А ПО-СМИРЕНО, ДА НЕ ТИ ПОТЪНЕ ТЕЖКАТА ГЕМИЯ!

Не може да не сте отбелязали устремната пропаганда и шербетения пиар, който се точи дни наред, тикайки ни в очите дебелия врат на спортния министър Красен Кралев. Красен Кралев бил "крал на пиара"? Глупости на търкалета. Нито един "крал на пиара" няма да плаща и да осигурява подобен дърводелски пиар - и то за собствената си особа. Освен, ако не се е надишал здраво в безкислородната "високопоставена" среда, в която временно пребивава. Дни наред, де който контролиран от управляващите сайт, вестник или телевизия отвориш, взорът ти среща лъскавата физиономия на Красен Кралев, известен, освен като новия спортен министър, и като лицето, което осигурява пиар-обгрижването на предизборните кампании на ГЕРБ.

То не бяха кретенски дописки в социалистически патос–стил, като днешната в трудовашки вестник със заглавието: "Красен Кралев: Тежката гемия на спорта прави завой". С тази дописка се върнахме във времето на "Работническо дело" и на "Народен спорт" и с трепет чакаме да турнат на мощната гръд на Кралев "герой на бойкоборисовския труд". То не бяха медии, залети от пуснат от самия Кралев контролиран пиар, как, ох, ах, въх, ех, Кралев се влюбил в телевизионната говорителка на новините Виктория Петрова. То не бяха коледни гости при 84-годишната му майка, на която Кралев прехвърли всичките си медии и фирми, апропо, то не бяха петмезени възклицания как влюбените не можели да си погодят кучетата. То не бяха сълзи, сополи и безумно накъртване, наречено по нашите ширини "журналистика".

За Кралев никъде не се появява и критична запетайка. Всички в медийните среди, а и не само там, знаят защо. Не само когато пият "Каменица".
Като в работническо–селски преглед някакви спортни легенди обясняват как Красен Кралев "вдъхвал доверие" и как щял да обръща тежката гемия на спорта. Снимки заливат населението как Виктория гледала захласнато Кралев на баскетболен мач и как ох, ах, ихууу, снимките са "случайна находка". През това време обществените поръчки, чиито кинти минават през Кралев, а сега вече през 84-годишната му майка, никого не интересуват. Всички плачат на първа серия от любовната сага – Кралев и журналистката.

Впрочем, Виктория Петрова е много добра и е изумително как позволява да се превръща в евтино пиар–желе, вместо да отстоява посветеността на журналистиката. Обаче. Как се прави журналистика в надупена медия и то с гадже министър? И то от ГЕРБ, и то човек на премиера? Хубаво е Виктория да реши – чаршафи ли ще оправя, или ще прави журналистика. Защото нагазва в моралния конфликт на интереси, където вече се е потопило гаджето й.

Познавам Красен Кралев от много години. Знам повече, отколкото трябва. Лошо няма в добрите намерения на спортния министър, но вместо да цъфти по пеевско-боковските медии сутрин, обед и вечер, да си седне на задника и да работи. Тихо. Колкото повече си рисува образ, толкова повече е ясно, че нищо няма да свърши. Освен едно – както Борисов си тегли единствено собствената каруца, Кралев ще си стегне собствената гемия. Не че нещо друго сме очаквали. Както от управляващите, така и от журналистиката. Като виден масон, Кралев трябва да я кара по-смирено, за да не му потъне бързо тежката гемия. Нито захаросаният тъп пиар ще му помогне, нито Виктория. Мил пардон.

Afera.bg, Веселина ТОМОВА

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО