Б.Б. се подиграва на варненци. Пласира мазна интрига - "Лиляна Павлова сменя Иван Портних"

Бойко Борисов се изживява като голям "тарикат". Нищо че няма хабер за истинското значение на думата. Придворните му пиари заформиха провокативен пласмент за "пренареждане в ГЕРБ", за да може след това поръчителят да се гаври с "журналята, анализаторите, политолозите". Бойко Борисов - президент, Йорданка Фандъкова - премиер, Лиляна Павлова - кмет, на Варна, ах. Леле, що стана - Иван Портних трябва да се е ошашавил. "Тъстовете" паднали в канала, въх, недей. Да, ама не.

Врътката е левашки опит да се отклони вниманието от "скандала по дълга". Врещенето на Б.Б. за крякането на "държавата - крастава жаба", която ври в тенджера под налягане с увеличаване на температурата на водата, имаше същата цел. Поводът - сбирката на "реформаторите", които се бяха сбрали в Поморие. Върхушката на РБ излъчи два остри сигнала - Лазаров и Писанчев да си ходят, министърът на финансите е сътворил тежък гаф. Шефът на ГЕРБ се напъна да покрие "вражеските сигнали" чрез изпитано средство - скандални изказвания-заготовки.

Бойко Борисов е получил, научаваме, инфо за нагласите и готвените послания от "реформаторите". Дали пък Божидар Лукарски не му е информатор? Къде е в цялата схема знаков пиар играч като Красен Кралев? Леко е пренебрегнат, пардон. Задачата му е била да разясни замисъла на свои довереници във Варна, които да усилят "сигнала" в медиите си. Борисов няма нужда от посредници по линия на Светлана - никак даже. Да не говорим за медиите, контролирани от "Шишко". И мазалото се заформи. Президент, премиер, кмет на Варна.

Какво излиза - кметът на Варна влиза в тройката на големите, ех. Значи варненци трябва да са поласкани. И отново - да, ама не. Борисов се подиграва с варненци. "Тройката" Портних, Павлова и Кралев сме я нищили преди изборите миналата есен. Бос в тази схема за кампанията беше Лиляна Павлова, разбира се. Кралев подтичваше като пале край нея и се жалваше на приятели от свадливия й характер, когато не е пред тв камерите. Сега Борисов и Лили го набутват като обслужващ персонал в друга интрига.

Красен Кралев и без това не е в добри отношения с Иван Портних в момента. Заради бюджета, разбира се. Преди десетина дни в кулоарите на парламента плъзна сочен слух - Красен Кралев е "първа резерва" за кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна. Пусканицата не проби в сайтовете от "премиерския пул". Красен си отдъхна. И сега се прави, че вярва на мълвата за Лили като смяна на Ванко, "отваряйки" за играта партньорите си във Варна. Не че те не са звъннали на Портних, за да се уверят, че интригантската комбинация е санкционирана от Шефа.

Колкото слухът, че Кралев ще сменя Портних, толкова и мълвата за Павлова е достоверна, пардон. И двамата са обявени за "гражданска квота" на ГЕРБ. Познайте как ще се "зарадват" партийните клиентели в ГЕРБ в морската столица, ако решат да ги убеждават, че Б.Б. се връща на варианта с "Кирил Йорданов" - непартиен кандидат. Да не говорим за "тъстовете". Излъчването на разнопосочни сигнали е рисково упражнение. По тази причина в структурите на ГЕРБ-Варна е спуснато "окръжно", че става дума за медийна врътка и техният шеф ще е кандидатът на партията за кмет - втори мандат.

Идва Бойко Борисов във Варна и този път не се скрива в "Евксиноград", а привиква журналята на брифинг на крак в Шведския, за да им редне - "Вие да сте чули от мен, че Иван Портних няма да е кандидат-кмет на ГЕРБ?!". Леле, що стана? Не се и надявайте, че медийните връткаджии, които участваха в пласирането на дезинформацията за Лиляна Павлова като вариант за кандидат-кмет на Варна, ще си посипят главата с пепел. Б.Б. превърна 99% от издателите и журналистите в слугинаж. Наемниците се имат за "тарикати" - ще пуснат по някоя и друга мазна усмивка: "Нали знаете как са нещата, "колеги" - вие се врете, където не ви е работа, ние изпълняваме поръчките и редим пачките.".

Така Бойко Борисов може да се подиграва на варненци на воля. Което не означава, че не може да му излезе през носа безпардонната самоувереност и банкенското нахалство. В морската столица недоволни бизнес кръгове стягат "ресто" срещу "тъстовете", зинали да налапат града. (Само да не им преседне внезапно...) Засега фаворитите им са разделени. Добутат ли го до втори тур, ще се обединят и тогава Портних ще види зор. Как беше - "Иване, Иване, да те избере, който те хване!"?

Докато Бойко Борисов се гаргари с варненци чрез контролирани медийни играчи, във Варна му готвят "корпоративно-руско ресто". О, за една бройка да забравим - "Шишко" се изкушавал, научаваме, да участва в изборите с втория и третия, за да оформи "сандвич" на втория тур. Публична тайна във Варна е, че "Шишко" не може да понася Иван Портних и по тази писта е получил добро от Ахмед Доган: "Никакъв фъндък на Боко за Варна!". Да видим резултатите. Интригантският балон на Б.Б. се спука като менте-балон - да видим дали ще му простят варненци гаврата на Сирни Заговезни.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО