Скандали тресат общината, Портних и Пейчев в шок. Намазани политици мълчат гробовно за "Градски транспорт" и мегапроекта

След като извадихме на светло скандала за оставките в проекта за интегриран градски транспорт във Врана, видни общинари най-сетне вдянаха, че не могат безкрайно да прикриват случващото се от "бигбосовете" в София. Всъщност процесите се преплитат. Проектът зацикля заради конфликти в екипа и наследени напластявания "от време оно". Нали не сте забравили за сагата със сделката, която общината щеше да прави с "Транстриумф". Павел Димитров и Марио Шиваров имаха своя визия за проекта. Подир "възцаряването" на Иван Портних ситуацията коренно се промени.

Интересите са мащабни. Вървят и по партийна линия. Бойко Борисов е упълномощил Лиляна Павлова (Проектът е в ресора на Министерството на регионалното развитие.) и Цветан Цветанов да контролират развитието на събитията. Въпреки това Павел Димитров не се отказва лесно. Беше проводил острието си Марио Шиваров да убеждава кмета Иван Портних, че "тяхното дело е право". Не им се получи. Портних реши да заложи на своя "партийна клика" - като заместник-кмета Лидия Маринова и сина й Тошко Маринов.

Тошко Маринов влезе в клюкарските радиоточки на Билдинга и заради нескриваната си амбиция да стане ръководител на проекта. Вече писахме, че за включване в оценителните комисии е възникнал конфликт. Портних и Пейчев се провалиха в опитите си да го тушират. След подаването на оставките на 5 януари, както първи и единствени писахме, двамата са в шок. Генерира напрежение, което застрашава успешното изпълнение на проекта. Това не може да се хареса и на "тъстовете", защото кметските избори идат.

Покрай раздувките и дописките за делото за сделката с "Транстриумф" се чу и за други съдебни саги. Обаче не между кмета Портних и първия му заместник Пейчев. Заради нашите разкрития за оставки, скандали и брожения Иван Портних не успя да скрие от Павлова, Цветанов и Борисов за заплахата от провал на проекта. Нали не сте забравили за какви числа иде реч - десетки и десетки милиони. Негативният тренд се наслагва върху кахърното положение с финансите на дружеството. Виден общински съветник като Аврам Тодоров от седмици има внесено питане за финансовото състояние на "Градски транспорт".

В същото време намазани политици мълчат гробовно за дружеството и мегапроекта. И не само това - пачкосани и оядени местни нотабили звънят на доверени журналки, за да не се шуми по темата ТОЧНО СЕГА. Писачките години наред захлебваха от дружеството. Че и от конкуренцията даже... През 2003 г. червени играчовци, които контролиха "Градски транспорт", наливаха пари от дружеството във варненски притурки, рекламирайки, моля ви се, разписанието на автобусите. Сега дописничките се отплащат с мълчание. Не че пак не им пълнят гушите от други "пера".

Скандалите, които тресат общината, "внезапно" могат да направят изборите интересни. Меко казано. Данаил Папазов и Павел Димитров дали не потриват ръчички? Апропо. Къде остана заместник-кметът по европроектите? Дали пък Иван Портних не трябва веднагически да изпрати първия си заместник-кмет Пейчо Пейчев на обучение за европроекти в София?! Питането е - докога Борисов, Цветанов и Павлова ще търпят безхаберието и семействеността в Билдинга, влачещи кметския екип и партийната структура към провал?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО