Софийски фирми ще лапкат ресурса за Варна. Борисов се кани да разчиства терена от местни "стари играчи"

Преди изборите Цветан Цветан е информирал доверени лица от гербаджийската бизнес схема във Варна, че ако овладеят властта с Бойко Борисов, този път в морската столица ще бъде налят непренебрежим финансов ресурс. На 30 август след представянето на кандидат-депутатската листа в неформален разговор Цв.Цв. е доверил на наш човек, че Бойко Борисов вече е узрял да бъде вкаран мощен паричен поток в града, за да не се повтори ситуацията от миналите протести - на практика Варна стана тяхна столица.

На среща с разширения актив на ГЕРБ Бойко Борисов е дал заявка, че "този път Варна ще бъде наш приоритет". (Да видим...) Вероятно по тази причина Иван Портних се е качил на "Черешата" във Фейса, както първа изкара Веселина Томова в "АФЕРА". Големият проблем на Борисов и Цветанов няма да бъдат само "приятелските фирми", както много точно пише "АФЕРА", а и "тъстовете". "Ако Портних не реши проблема си с "тъстовете", ще бере тежки ядове в цялата предизборна кампания. Че може и да "изгори"".

"Тъстовете" вероятно усещат нагласите на Бойко Борисов и се разтресоха - групата се цепна на няколко крила. Главният "тъст" се има за "бос", но Цв.Цв. след "добро" от Б.Б. е привикал Красьо Дебелия, за да го инструктира как да създаде нетърпима обстановка около главния "тъст", докато се спазарява цялата търговия за новия туристически сезон. Красьо Дебелия беше известен като доверено лице и на Големия Маргин. Въртеше му част от бизнеса в София, Смолян и на Златни пясъци.

Очаква се до дни колосалното напрежение в кръговете около "тъстовете" и Иван Портних да избие на повърхността. Цв.Цв се разсейва и прехвърля цялата "вина" на меверейците на Светлозар Лазаров. Един вид той е приел "поръчката" от Б.Б. след стопляне на отношенията и няколко дискретни рандевута в Банкя. Решено е лъвският пай от мангизите за Варна да ги лапнат гербаджийски фирми от София.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО