Зърнари въртят "тайни срещи" във Варна. "Зидари" преговарят за "паритетите" в РИОСВ?!

Събота беше работен ден. За някои държавни служители - полуден. Обаче не и в РИОСВ. Там се бачкаше здраво. Деловата атмосфера беше породена и заради изготвянето на експертизата за някои важни обекти, чието изграждане предстои. Наши печени информатори, които от дълго време юрнати ентусиасти се опитват да разкрият, докладват чинно, че става дума за експертиза на бъдещия "житен терминал" в Повеляново. Информаторите ни твърдят, че става дума за бизнес проект на знакова фигура Тодор Батков. Впечатленията на нашите хора са, че нещата се развивали в благоприятна посока - поне на това равнище в РИОСВ.

Междувременно дансаджии-аджамии бяха засечени в култово заведение по крайбрежната алея. На съседната маса се бяха настанили мутри-ветерани, изживявали се през годините като "лейтенанти" на боса на СИК за региона. Дансаджиите само дето не се разхилиха на глас, когато единият от "пенсионираните" сикаджии пласира майтап за "потапянето" на Веско Красивия - "Този да не се прави на Сертов..?". През маса бяха насядали видни зърнари, които явно бяха дошли за уикенда във Варна - да джиткат младиге им съпруги с новите джипове. Обаче. Това не се отнася за житарите, които гласят терминала в Повеляново.

Дансаджиите играеха ролята на "нежна двойка". Платиха набързо, надигнаха се и тръгнаха с грациозна стъпка заради "пружинираща каучукова пътека" след потеглящите за София масони. "Задарите" бързаха да се приберат в столицата, за да се включат във форума на "зидарите" в София. Беше им важно да бъдат във Варна, за да се разберат за "паритетите" в РИОСВ.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО