Кристиян Богоев се върна на "бял кон" в Областна. Кой ще плачка от реванша?

Кристиян Богоев се върна на бял кон в Областна управа във Варна. По времето на Данчо Симеонов, областен управител от ГЕРБ, Богоев беше директор на Дирекция "Обща администрация". Когато Иван Портних стана кмет на морската столица, го назначи за главен секретар на общината. В началото уж се сработиха. Даже Богоев заведе Портних на сбирка на намазани варненски масони - нещо като официално представяне в това уж "елитно" и уж "затворено общество". Сетне плъзнаха приказки - не се натягал много-много в бачкането, клюкарствал, интригантствал, снасял инфо в София за "тъстовете". Стоп. Ако наистина е така, защо "тъстовете" го правят заместник-областен управител? Нима се отварят на "презастраховки"? Да не би да искат да дебнат своя човек - областния управител Стоян Пасев? Ами ако Богоев ги изцака с връзките си в София чрез Лили Павлова и братя Домусчиеви?! Ако, ако, ако - да не вземе да се размирише в един момент...

По принцип Кристиян Богоев минаваше за човек на Павел Димитров. В началото П.Д. и Красимир Маринов, известен и като тъст на кмета Иван Портних, се имаше с тогавашния лидер на ГЕРБ-Варна. После се скараха. Смразиха се. Колегите на К.Б. се пазеха от него - бил "певец" на Павел Димитров. Не излизал от кабинета на Роза Димитрова, сногсшибателната административна секретарка на ГЕРБ-Варна по онова време, изключително близка и доверена на "бигбоса" на гербаджиите в морската столица тогава. Обстоятелственият и бъбрив Кристиян и конкретната и точна Роза си гукаха често-често. Кристиян Богоев успя да премине от лагера на Павел Димитров и Роза в стана на Красимир Маринов и Иван Портних. Иначе казано - от отбора на "момчетата" влезе в схемата на Ицо Ламята. Само дето "момчетата" и Ицо са едно... Тогава?

Кой контролира оцеляващ играч като Кристиян? Кой? Времето ще покаже, както казваше Митьо. Обаче. В Областна плъзнаха сочни слухове, че ключови фигури в администрацията като Весела Колева, обсъждана като вярна приятелка до влиятелни магистрати, както и Мирена Дамбова, коментирана като приближена на "момчетата", трябвало да се притесняват от връщането на Кристиян Богоев. Дали? Той може и да оцелява, ама и те не лъжат, пардон, за пиниза.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО