ДАНС не спира да рови във Фонд "Земеделие" във Варна. Агенти "заграждат" бивши кадри за инфо

Медийната дунанма за шумната акция на ДАНС в Пазарджик покри продължаващите активности в Държавен фонд "Земеделие"-Варна. Денсърите все така упорито ровят ли ровят. Агенти "заграждат" бивши кадри за инфо. Дансаджиите може да вкарат в капана видни политически лидери, които да атакуват за "търговия с влияние". Агентите са се добрали до данни за обвързаност на началници във Фонда с мастити кадри на ДПС и ГЕРБ. Здрасти, че бързам, както казваше Белия, известен и като "краля на бриджа" в София.

Дансаджиите се интересували и от периода, когато начело на Държавен фонд "Земеделие" беше знакова фигура като Ализан Яхова. Оказва се, че всичко ги интересувало - дори временното "потопяване" на А.Я., когато близката до Рамадан Аталай била "неоткриваема" даже за приятелката си Емел Етем. Всъщност Ализан Яхова повлиява на процесите в управлението на Фонда във Варна, след като изтегля в София доказан специалист като Павлина Ангелова. Внимателно се изучава периодът след нея, когато начело на структурата в морската столица застава С. Юрова.

През 2010 г. започва "нова ера" във Фонда. Новите силни на деня в ДФ "Земеделие"-Варна са протежирани от влиятелни фигури в ГЕРБ, когато начело беше силен местен лидер като Павел Димитров. Любопитно било на дансаджиите как той не е забелязал, че видни местни гербаджии са взели на "личен отчет" структурата на Фонда в областта. "В този епичен период управлението се основаваше на интригите и параноичния страх, че някой иска да смени тези титани на "земеделската мисъл" и по тази причина постоянно напираха за срещи с Павел Димитров.", отсякъл един от информаторите на ДАНС в рамките на оперативно събеседване.

Интригите допълнително се подхранвали и от контролирано пласираните слухове, че ръководните фактори са много близки до депутат от ГЕРБ, свързван с корпоративни фигури в града. Денсърите са установили, че по времето, когато начело на ГЕРБ е бил Павел Димитров, е нямало уволнения, а само назначения на доверени кадри. След смяната на П.Д. с Иван Портних шефката С. Юрова е "доброзорно пенсионирана", реднал събеседник на дансаджиите. Това се случва, докато шеф е Румен Порожанов. Всъщност точно тогава Фондът в областта е овладян от протежета на виден депутат от ГЕРБ.

Денсърите ровят за прокарването на проекти с "безвъзмездни средства" да се купуват яхти и джипове. Информаторите замесвали по тази схема и сегашен евродепутат от партията на Б.Б. Междувременно във Фонда са назначени кадри от младежката организация на ГЕРБ-Варна - като Ива, която според ценители в ДАНС била с "мерки на манекенка". Гурме познавачите от ДАНС се облизвали, когато информаторите им разказвали за пиршествата в Долни чифлик - на калкан и марково бяло вино.

(Следва)

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО