Боби Гуцанов се пуска в Кушията за кмет на Варна. Гербаджии заформят интрига между Портних и Лили

Борислав Гуцанов следял с голям интерес, твърдят източници от "Позитано" 20, феодализацията на БСП. Това още повече го мотивирало да се пусне в Кушията за кмет на Варна. Веднага след парламентарните избори Джуниър стана отново шеф на ГС на БСП-Варна. Не че в някой момент от 2006 г. не е бил, но като депутат се налагаше да намери "заместничка" - доц. Лидия Петкова. Официализирането на позицията беше ясен сигнал за намеренията на Гуцанов-младши. Лидерът на червените в морската столица направи няколко срещи със знакови политически играчи. Сондажи. Нищо повече.

Боби Гуцанов твърдо е решил да направи и невъзможното, но да си уреди кандидатирането за кмет на Варна. Наясно бил, че Красимир Янков ще се опита да го провали още на "Позитано" 20. Очаквал, че и после ще му върти номера, но смятал, че ще успее да навие Мишо Миков да подкрепи кандидатурата му. Играта на Борислав Гуцанов е очеизвадна - ясна партийна кандидатура, която да бъде опакована като единствената алтернатива на гербаджийския кмет Иван Портних. Потресаващ е куражът на Джуниър. Е, някои гербаджии във Варна му помагат - заформят интрига между Лили Павлова и кмета.

Ако Бойко Борисов наистина стане премиер и не катастрофира до местния вот, ще налее този път мангизи във Варна. Кампанията на Ванко е ясна - европари, детски градини, плочки в центъра, деца, деца и пак деца като тема в кампанията чрез щастливите родители. Музиката свири туш. Ако Борислав Гуцанов отново не стигне до втория тур, това може да му струва политическата кариера. Така зложелателите му в БСП пак ще тръбят като след парламентарните избори - "Борислав отива в чужбина да бачка. Вече заведе голямата си дъщеря да учи в Австрия. Той може да е наблизо - в Швейцария.".

Всъщност вразите на Джуниър в БСП пропускат нещо основно - Боби Гуцанов не си представя живота извън политиката. Може да греши съдбовно, но така си се изживява - като професионален политик. Само дето ще му се наложи да убеди не само "старите играчи", но и протестиралата през 2013 г. младеж на Варна, че може да бъде лидер на "Обединения фронт" срещу Клиентелата на ГЕРБ. Иначе го чака провал и разочарование. Нищо повече. Само бачкане от сутрин до вечер и верен екип не стига. Трябва и акъл - приятелят му от Морското го има изобилие, доказал го е, да се посъветва и с него. Варна ще я има и след Иван Портних, пардон и прочие.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО