Всички партии вкарват депутати от Варна. Вижте имената на народните избраници

Всички партии, минали 4-процентната бариера, ще имат депутати от Варна. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. Шест народни представители ще изпратят в парламента от ГЕРБ. По двама варненски депутати ще имат БСП и Патриотичния фронт. Останалите пет формации остават с по един народен избраник.

Шестимата от ГЕРБ са Лиляна Павлова, Пламен Манушев, Красен Кралев, Красимир Петров, Красимира Анастасова и Павел Христов. Водачката на листата е избрана за депутат и в Стара Загора, и трябва да избере от кой район да влезе. Така Павлова може да освободи място за седмия Руслан Тошев. Осмата Нели Петрова също има вероятност да стане депутат ако са верни слуховете, че Красен Кралев няма намерение да ходи на "жълтите павета".

От БСП в парламента влизат Ангел Найденов и Красимир Янков, който успя да се домогне до депутатското място благодарение на преференциалния вот. Радан Кънев ще е единственият варненски представител на Реформаторския блок в парламента. Патриотичният фронт ще изпрати двама на "жълтите павета". Със сигурност варненски депутат става вторият в листата Емил Димитров-Ревизоро. Водачът Валентин Касабов трябва да избира между Бургас и Варна. Ако журналистът освободи мястото в морската столица депутат ще стане третият в листата на "патриотите" Георги Димов.

Народен представител от Варна ще стане вторият в листата на "България без цензура" Георги Ковачев. Водачът Николай Бареков ще си остане евродепутат. От "Атака" в парламента влиза третата в листата Калина Балабанова. Водачът Волен Сидеров става депутат от София, а втората Магдалена Ташева е избрана от Пловдив. За АБВ в парламента трябва да влезе Ивайло Калфин. Той обаче е избран и от София. Ако Калфин предпочете столицата, варненският депутат на АБВ ще е Георги Кючуков.

ДПС ще има един представител в парламента от Варна. Това най-вероятно ще е обичайният заподозрян - Йордан Цонев. Той обаче е избран за депутат и от Търговище. Ако Цонев наруши традицията и не влезе от морската столица народен представител ще стане областният лидер на ДПС Ерджан Ебатин.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО