Лиляна Павлова се оправдава пред "Бойко" с ниската активност във Варна. Иван Портних пресмята "изваждането"

Лиляна Павлова обяснила на любимия си Бойко Борисов, че във Варна няма драма, научаваме от наши агенти по върховете в ГЕРБ. Ниската активност лишила ГЕРБ-Варна от поне един депутат. На практика ГЕРБ потвърди резултата си от миналите парламентарни избори, ако става дума за 3 МИР-Варна. Тогава предстояха предсрочни избори за кмет на града. На втори тур кандидатът на ГЕРБ победи Христо Бозов, протежето на Николай Бареков, който пък е известен с топлата си връзка с Делян Пеевски.

Тогава кмет стана Иван Портних, бивш шеф на Шведския, клюкарен неоснователно и несправедливо, че е страшно близък с Дарина Павлова, вдовицата на Илия Павлов. Колко да е близък? На местния вот гербаджиите загубиха доста от гласовете в сравнение с парламентарния вот, но все пак И.П. стана кмет. Бойко Борисов дойде три дни преди втория тур и след две срещи с "корпоративни босове" обърна вота. Поредник беше знакова фигура като Емил Радев, който вече е евродепутат.

Сега Иван Портних пресмята "изваждането". Колко може да си позволи да загуби от гласовете, подадени на последния вот, за да стане отново кмет. Апропо. Вярно е, че ГЕРБ размаза БСП-Варна в 3 МИР. Обаче веднагически трябва да се извадят гласовете от останалите общини в областта. И още - изваждането трябва да продължи с гласовете, които са резултат от личната кампания на някои активни кандидат-депутати, които се бореха да влязат в парламента. Като Николай Апостолов, да речем. Те няма да си мръднат пръста за Иван.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО