ДАНС продължава да рови около "Христов и сие". Има ли интереси Цветлин Йовчев във Варна?!

Пак да ви попитаме - забравихте ли скандалното задържане на Христо Христов, кмет на район "Младост" във Варна? Как се развива "разследването"? Кой кого ще изпее, изтропа и донаклепа? Как мислите? Хората на Писанчев разбутаха варненската общинска гмеж и легнаха на дрейф. Ама наужким - вие си вервайте. Случаят "Христов" дали не е дублиран от довършителната доразработка, пардон, "Липчев"? О, не може да не се сещате, не ни казвайте, че не се догаждате, ех, за кого иде реч. Не нам, не нам... По казуса "Христов" са навързани едни фигурки, ама много интереснички, мноооого. Бедна ви е фантазията, милички, какви субекти са се реднали по ДОразработката, пак няма да минем без пардон за гавраджийската гаргара, по случая "Липчев". Защо ли "денсърите" хвърлиха няколко камъчета във варненското предизборно блато? Кой е на зор тук - гербаджиите са на път да спечелят с много, ако не се олеят. Тогава? Кой? Кой пласира мълвата, че задържанията на 13 август са "последни издихания" на "предишната властова схема" с елементи на "НЕпреходност"? Кой? И още - защо?

О, не - не се фиксирайте в Делян Пеевски и неговите "подопечни в ДАНС". Той може да е всякакъв, но знае кога да спре с "волните упражнения" и да се вслуша в бащинските "съвети" на Ахмед Доган. Зад неговата впечатляваща снага се таят вечните ДС-интриганти в ДАНС, които се отнасят към Д.П. като към "момчето на Ахмед". Грешка. И "момчето" се развива, след като яде "сопи" от време на време, докато раздава "медийни бухалки". Не си мислете, че става дума за "лирично отклонение" от случая "Христов", реализиран, и от казуса "Липчев", който е на стендбай. Линията е очевидна - ПОЗНАНИЕТО, което е натрупал за лайнарщините във варненската общинска клоака Д.П., и редичката софийска:"Йовчев-Писанчев-Драшков". Няма "последни издихания" - тези, които се навеждаха на Д.П., разбирайте, на Сокола, тези същите се пльоснаха на плажа при Жоро Масона и съчетаха "полезното с приятното". Обаче - дали трябва да се барат на толкова вездесъщи: животът е това, което ти се случва, докато кроиш планове за бъдещето, първи урок на Йоко Оно за Джон Ленън по дзен-будизъм.

Апропо. Как стои въпросът с първия урок по дзен-будизъм за Цветлин Йовчев и Йордан Бакалов? Къде се покри Йовчев? Защо се таи? Миналия август беше толкова активен по темата "Варна". Защо сега оставя всичко на Писанчев? Защо иска да изглежда, че така стоят нещата? О, да, и още - защо е разпитвал колко срещи е имал Делян Пеевски с Йордан Бакалов и дали втората не е била "оперативна" по темата "Варна"? Има ли интереси Цветлин Йовчев във Варна? Кой ги представлява в "морската столица" и защо толкова се е наточил да вкара в КАПАН чрез варненските общински лайнарщини Пеевски и Писанчев? За Бойко Борисов ли дава вид, че играйка? Защо са толкова уверени личните агенти на Цв.Й. в ДАНС, че са разгадали кой контролира линията на поведение на Христо Христов?! Дали не пропускат възможното изостряне на ситуацията, ако Веселина Спасова не издържи в ареста? Чуваме, че тя била на ръба да редне убийствени неща за "варненски и софийски лайнари". Ами ако от едно голямо посолство са се интересували за джандарския начин на задържането й? Големият плик с инфото за диабета и епилепсията вече бил на бюрото на шефа на съответния отдел в Амбасадата. Ами сега?

Случаят "Христов" и доразработката "Липчев" може да се окажат читалищна самодейност и интригантска фиксираност в сравнение с казуса "Веселина Спасова". Час след задържането на Христо Христов бяхме напълно наясно с арестите и на останалите - по тази причина първи написахме за тях. Дансаджиите, участвали в операцията, знаят, че техни колеги ни държаха в течение. Нещо повече. Даже и от ДЕЖУРНАТА в ОД МВР-Варна ни осведомиха надлежно - сякаш сме част от операцията. Защо? Защо играха чак такъв "домашен белот" ченгетата? Че и на гости ни дойдоха "денсъри"... Защо имаха нужда от "независими свидетели"? Кой иска да донабута Пеевски пред наше смирение, вместо да посочи с пръст Йовчев? Кой? Да оставим интригантските илюстрации и обичайните упражнения на куките с подхвърлянето на контролирано инфо. В случая само дето не ни поканиха на задържанията. Защо? Кой подготвяше курткапан за ентусиаст като Йордан Бакалов? Кой? Ами ако Веселина Спасова не беше издържала? Нещата изобщо не са били "симулация". Оставихме ги тогава "денсърите" да се пържат на бавен огън. И те, милите, отговориха на нашата публикация за плюскането им в дома на Христо Христов и в къщата на Веселина Спасова с пласментно контрапие в медийното си оперативно стопанство.

Сега да ги "отворим". Да се молят да няма "САМООБЕСВАНЕ" заради акцията на 13 август и особено заради гестаповските методи и малтретирането на някои от арестуваните след това. Ами ако Веселина Спасова сега не издържи? Какво ще се случи тогава? Дали няма да е без значение кой от ВИПдансаджиите какви интереси има във Варна и как използва "общинските лайнарщини", за да си решава кадровите въпроси и личното "кариерно развитие"? Или напротив - "бигбосовете" може да решат хората им в службите да изкарат всичко за "шефовете" и техните парцели и вили... Междувременно Писанчев не крие, че много му се иска да се освободи от Хватката на Йовчев и Пеевски. Те пък се напъват да убедят другите основни играчи, че държат инициативата и контролират развитието на събитията. Голямата отговорност за Варна е на Бойко Борисов. Той внушава, че е реднал в линия Йовчев, Пеевски и Писанчев. Тогава да не се разсейва - иначе заради случая "Христов" и казуса "Липчев" може да го отнесе Иван Портних. Леле, що стана? Мисли, Борисов, мисли. Ти си "голямата работа", но правиш много мръсни "компромиси". Да не ти осигури Варна някоя "гадна илюстрация" след предначертаната победа тук, докато се гушкаш с тьотя Меркел?

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО