Посещението на Георги Близнашки във Варна беше пълна издънка

Георги Близнашки може да е премиер за кратко, но пък е много ентусиазиран. Забавно е да се наблюдава как се е фиксирал в собствената си особа. Кметът на Варна, Иван Портних, кръжеше около него, усмихваше се насилено и не можа да се уреди даже с две приказки пред журналистите. Не се намери кой да подскаже на служебния министър-председател, че е контрапродуктивно седмици след оставката на кабинета "Опешарски" и месеци подир разтягането на медийните дъвки за мегаскандала между Делян Пеевски да обяснява напоително, че правителството паднало заради "вътрешен разлом в олигархията.". Варненци са петимни да чуят с какво ще помогне Близнашки да бъде вдигнат града, а не да се прави на анализатор след байряма защо и как паднало правителството на олигархията.

Иван Портних беше "публика". Както и новият областен управител... Стоян Пасев можеше да дойде и по шорти, щом като не благоволи от уважение към варненци да се барне поне в летен костюм, ако му е толкова трудно да влезе в дрескода на "политическата униформа". Циркаджилък. Нищо повече. Апропо. Ако беше по шорти, премиерът можеше да се сети да го представи. Не разбираме защо репортерки се учудват, че Стоян Пасев бил спрян от полицая на входа на Билдинга. Чудно е друго - как не спряха Близнашки. Гаргарим се, разбира се, но той си го заслужава. Толкова се е вторачил в себе си, че очевидно не забелязва колко е смешен. Посещението му във Варна беше пълна издънка.

На всичко отгоре не можа да се види и със старите си червени дружки от града. Георги Близнашки е приятел с позабравен червен активист като Стойко Пенчев, известен като бивш депутат от кръга на Красимир Премянов. В четвъртък плъзна мълва, че Нора Ананиева също е била на почивка край Варна и е очаквала среща с колегата си Георги Близнашки, но ние не успяхме да проверим този слух. В късния следобед кортежът на премиера се изнесе с включени светлини към летището. Пасев остана непредставен, за варненското ехале загуба превелика, без пардон. Портних поне получи обещание за още парички от държавата за "Аспарухово". Да видим дали Близнашки ще си спомня обещанията поне до уикенда... Но пък областният управител Пасев едва ли трябва да забравя как се попипвал пред фоторепортерите, блеснал потен и разгащен... Срам за Варна.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО