Любовница ли подложи кмета на "Младост"?! Наши хора в ДАНС "подозират", че има още арестувани...

Тунингована любовница изпържила кмета на район "Младост" във Варна, редят дежурните интриганти в службите. Както винаги - слуховете се въртят около секретарския корпус. Понеже от 20-30 дни сме в час за скандала между Христо Христов и негова доверена сътрудничка, не пропуснахме още в сряда да вметнем, че секретарката му е излязла в отпуск от 31 юли. Веднага след активизирането на денсърите в кабинета на Христов в сряда следобед първи и единствени написахме за поканата за "справка". Сбъдна се и прогнозата на мастития политик от БСП, който още в осем часа сутринта имаше инфо за задържането.

Наши хора в ДАНС "подозират", пардон, че има още арестувани... Писанчев одма трябва да излезе с опровержение на тези злонамерени слухове - кофти е да се сее чак толкова паника преди изборите, ще вземе да се гътне някой "чувствителен политик". Не че Христов не е прибран, за да се генерира илюстративен потенциал, който да изиграе превантивна роля за други кметове. Дансаджиите почти открито работят със сътрудници на кмета. Пускат контролирано инфо, че вече пеели соло и хорово. Тази читалищна постановка е гледана във Варна - след ареста на Чолаков на 8 юли 1998 г. в ефира на едно радио изчуруликаха, че бил казал - "Половината беше за Шефа.". Така и сега - пласменти, пиески, етюди. Ченгетата нищо ново не научават - всичко опира до съда, ако изобщо се стигне до тази фаза. Първо да видим как ще се справят с обвинението.

За разлика от Бранимир Балачев, адвокат на арестувания, който изрази увереност, че още в четвъртък Хр. Христов ще бъде освободен, нашият човек беше категоричен - ще удължат задържането. Така и написахме. Така и стана. Великомъчениците от крими-корпусите на сайтовете, които скоро ще се обявят за милионници, трябваше да чакат БНР да изцърка няколко протоколни изреченийца. Лятна мъка за "великите"... Както и да е. Да им пуснем малко подробности, за да не си мислят дансаджиите, че са били толкова невидими, когато минавахме покрай кметството в 8.15 в сряда сутринта. Нямаше как да изпуснем инфото - нали виждаме кабинета на кмета от нашия етаж отсреща...

Христо Христов е поканен за "справка", т.е. - задържан без излишен шум и командоски изпълнения в седем часа сутринта, когато е изведен от дома му. Апропо. Напоследък той често излизаше в отпуски... Дансаджиите са транспортирали арестувания в базата на "ВКР" в Морското училище във Варна. Христов е бил закачен на мероприятие - става дума за "пълна програма" на жаргона на спецченгетата. Подслушване. Проследяване. Оборудване на кабинета... Зевзеци в службите се бъзикат по този повод - "Нашите са се мотали толкова дълго в кабинета на кмета, за да преценят кое да остане като "ВДС", а кое да бъде оперативен ресурс за въздействие.". Не вземаме страна в спора на спецовете. Ще кажем друго. "Сигналът за акцията", както се изразяват някои, всъщност е донос от изключително доверено лице на Христов.

Тук идва ред на "оперативните слухове". Наши "къртици" в ДАНС-Варна снесоха инфо под пълен секрет, че "изрисувана силиконова любовница е описала надлежно кмета и неговите непублични активности - "от - до"." На това място ще кажем, че оперативната стойност на сигналите от "любовници", които са се хвалили за специалните си отношения с кмета даже пред продавачки на вестници, нищо не струва, ако не се превърне в доказателствена в съда. Точка. Другото е жълтини и спекулации. И Гуцанов беше арестуван, и за него раздуваха за десетки хиляди левове, но на финала осъди държавата.

Впечатляващо за вчерашната акция не беше толкова пласментът за "любовницата", колкото свободният начин на разговаряне на потърсени от нас сътрудници на кмета, докато на сантиметри от тях, буквално, сновяха дансаджии. Много са сладки денсърите, големи ентусиасти са, когато си внушат, че могат да врътнат всеки с оперативните си комбинации, заформени в движение. Апропо. Освен секретарката на Христов, в отпуск е бил и Панайотов, все още началник на ДАНС-Варна. Неговите подчинени вече разнасят из града, че са съдействали на "момчетата от бившия БОП в ДАНС-София да бъде закован кмета". Тепърва ще става ясно дали е "закован" юристът Христов, който може би се е предоверил на "любовницата", която започнала да му устройва жестоки скандали още през май.

Ведомствената клюка носи, че по принцип по времето, когато Делян Пеевски командореше Цветлин Йовчев, за Варна "отговарял" Георги Великов, познат като протеже на ексминистъра. Сега остава да изкарат, че Великов е стартирал разработката чрез връзките си с Писанчев. Какви хора - закоравели интриганти. Непоправими. Георги Великов също като Писанчев предпочита да почива в "слънчевите покои" на Георги Гергов. Злоезични спецове се гаврят с някои масони, които се въртяха край Христов. "Как пък не се светнаха поне малко, че техният човек е в кириза..?" Визираният виден масон предприе серия активности, за да вкара кмета в гербаджийската орбита. Ако се е набучил на мероприятията, може да му изгори челното място в листата на ГЕРБ-Варна... "Кралят на пиара" най-добре си знае - да не го поучаваме... Бойко Борисов, научаваме, бил бесен заради заиграването на негови съпартийци с Христо Христов.

Ако Христо Христов се е оставил да бъде подложен и изпържен, толкова по-зле за него. Два пъти - още през януари м.г., и през март т.г., реднахме невинни текстове, в които описахме двама районни кметове, поставени под усилено наблюдение. На 5 юни т.г. един от тях получи последното предупреждение от наш човек, докато пазаруваше в мол в последните дни на отпуската си. Обаче. Когато някой иска да "продължи", не спира, разбира се, но сетне си плаща - поне с разнасяне из медиите, ако не с друго. Христов да пита, когато излезе, Гуцанов с какво плати. Нищо че осъди държавата. Колкото до ентусиазма на изтървалите инфото медийни "отворковци", повечето от тях "осъждат" всеки задържан. И сетне бълват сълзливи интервюта за мачканите жертви на ченгеджийския терор.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО