Бойко Борисов си прави Сметката, че ТИМ ще го подкрепи на вота заради Листата

Бойко Борисов се връща към изворите в "морската столица". Лидерът на ГЕРБ е склонен отново да подпише проТИМаджийска листа във Варна за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, информират от най-близкото му обкръжение. Така беше и през 2009 г. Очевидно след "споровете" през юли 2012 г. в кабинета на министър-председателя с един от босовете на ТИМ нещата пак се подреждат. Да видим резултатите, както казваше другият голям шеф на емблематичната икономическа група. Б.Б. връща знакова фигура и въвежда нова. Кои са първите шест в Листата?

Ето ги според актуалното инфо, което, разбира се, познавайки нрава на Борисов, няма как да претендира за "алфата и омегата" в библейския смисъл, но Думата е казана преди дни на ключова среща в Бояна. Водач на Листата ще бъде Лиляна Павлова. В тройката ще е д-р Красимир Петров, който направи исторически фурор като мажоритарен кандидат на 5 юли 2009 г. Краси Петров дълги години е работил в Морския специализиран разузнавателен отряд в "Тихина" и минава за едно от най-доверените лица на Марин Митев (Който, апропо, има рожден ден на 5 октомври.), един от двамата големи шефове-основатели на ТИМ. Нещо повече. От години са приятели. Петров е тих, харизматичен, спокоен, уравновесен, ефективен. Не се бие в гърдите. Не спекулира с влиятелните си приятели. Може да добави много към електоралния корпус на ГЕРБ-Варна на предстоящия парламентарен вот. На практика Краси Петров сменя Емил Радев като човек на ТИМ в ГЕРБ. Е.Р. бил удовлетворен от инсталирането му като евродепутат и нямало да клати Лодката чрез свои довереници. Нещо повече. Поел ангажимент пред Б.Б., че ще даде всичко от себе си за категорична победа във Варна.

В тройката ще бъде още една знакова фигура. Иде реч за Красен Кралев, който съветваше Бойко Борисов по време на предизборната кампания за парламентарния вот на 12 май 2013 г. и за двата тура за избора на Иван Портних за кмет на Варна. Вкарването му в тройката ще бъде знак, ако се реализира. Явно Б.Б. ще иска нокаутираща победа в "морската столица", но едва ли трябва да се увлича по шумна предизборна кампания. Питането е дали Кралев ще внесе корекции в успешните кампании през 2013 г. - "Тишината" беше тяхната "тайна"... Апропо. За една бройка да забравим - Красен Кралев също не е бил лишен от контакти през годините с влияещите фактори в ТИМ. Никак даже. Кралев може да излезе от тройката, ако на негово място бъде поставен представител на гражданската квота. Едва ли е ефикасно той да влезе в тази роля...

За първата четворка е предвиден о.р. адмирал Пламен Манушев, когото Бойко Борисов направи първо заместник-областен управител на Варна, а сетне и депутат. Той бе от тихите народни представители на ГЕРБ. Независимо че не търсеше самоцелни изяви от парламентарната трибуна, Пламен Манушев е набелязан за кариерно развитие. Адмиралът няма как да не познава момчетата от МСРО, т.е. - основните фигури в ТИМ. Името му е на първо място като бъдещ министър на отбраната, ако Бойко Борисов успее да заформи своя втори кабинет. По този начин би се освободило още едно място. Но дори и без тази очаквана комбинация Нели Петрова е лансирана от Цветан Цветанов на избираема позиция в Листата.

Това са основните фигури засега. Масоните са свръхпредставени сред първите шест в Листата... Ложата "Черноморски приятели" дърпа напред. Единият от първите трима е втори човек в Голямата Ложа. Структурите са издигнали познати, и не толкова, имена. Борисов и Павлова все още не са решили твърдо кои да бъдат хората на гражданската квота в Листата във Варна. Ако Б.Б. постигне планираното в "морската столица" и редне нов кабинет, от тази квота могат да влязат даже двама депутати. Лиляна Павлова не е затворила тази Порта - обсъждани са кандидатури сред корпуса на видните юристи и лекари в града. Все още се обсъжда кой да представи спортистите, но фигурите, които се коментират, са наистина емблематични. Говори се за олимпийска шампионка и ярки медалисти. Сегашният вариант на Листата крие една опасност - партийните активисти могат да се почувстват пренебрегнати. Успокояват ги по обичайния начин - със сладки места в държавните агенции и позиции в местната власт догодина. Да видим.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО