Злокобни интриганти кроят завера срещу Николай Бареков във Варна

Дунанмата около измислен "герой" като Че-то Славчев прикрива центробежни процеси в партията на Николай Бареков. В някои от уж най-силните му организации основните движещи "фактори" са се хванали за гушите. Н.Б. вече обяви, че ще се кандидатира за депутат като водач на листата на ББЦ във Варна. Няма лошо. Обаче. Дали някой го е светнал, че Варна е "особен град". По време и след масовите протести през февруари м.г. "новият политик" изведнъж откри, че много обича града. Идваше с тв екипи. Опита се да яхне вълната от недоволство срещу Бойко Борисов. Но не си даде сметка, че варненци не са манкурти и помнеха предишното му отношение към лидера на ГЕРБ. Кумуване. Усуквации. Фоткане. Мерене на ръст в кабинета на Борисов. Яхването не се получи. Варненци не си падат някой да ги обяздва и да ги яха. И на изборите Н.Б. не направи фурор, както раздуваше. Меко казано.

Докато сега се е оставил в ръцете на Недялко Недялков и ПИКовия "кризисен пиар", след като заместник-председател (!) на партията го атакува фронтално, има опасност да пропусне как злокобни интриганти кроят завера срещу него във Варна. Никакъв Делян Пеевски няма да го спаси от провал тук, ако не вземе неотложни мерки. Събрал е парчетии. Опитал се е да ги слепи. И е получил едно голямо нищо. Да започнем с Христо Бозов. (Не му се получава "събуждането" по масонска линия...) Примираме от смях, когато гледаме как грее ухилен до Борко Гуцанов на предизборни снимки. Провали се Бозов. Издъни се. Жалко. Наистина. И от кого загуби - от един слаб кандидат на ГЕРБ, от едно протеже на "тъстовете". БСП и ДПС били издънили Бозов. Ами защо се хвана с тях? Как ще обяснява сега Бареков, че е независим, след като неговият човек във Варна се е отърквал с комунягите и депесарите? Как? Щото миналата година Делян Пеевски сигурно не е имал силни позиции в града. Вервайте... За фоткането на Н.Б. по коктейли с Делян Пеевски и Цветан Василев няма нужда да напомняме - резултатът с нахиления кадър е в интернет.

Всъщност Христо Бозов е най-малкият проблем за Николай Бареков - въпреки сношенията изборджийски с БСП и ДПС. Контактите на Бозов са публични. Обаче какво му готвят на Н.Б. зад кулисите, бедна му е фантазията, както казваше Белия, докато биеше Б.Б. на карти на сбирките на "Витошка". Не че Бареков вече не е политик от евромащаб. Голяма работа е. Без майтап и никакъв сарказъм по стените във Фейса. Николай Бареков е национален капитал. Какво говорим - политически еврокапитал. Утеха и последна надежда за сиротните и бедните. Защо ли, когато някой го напусне, става дума за петцифрени числа като суми? Какво ли хващат от тях бедните и сиротните?! Може би Н.Б. трябва да попита онова ченгеджийско синченце, което уж трябва да му върти структурите в града. Пълен безхаберник. Щял бил да овладее партийната структура в своя полза. От един прост "сладоледаджия" - такава видна, пардон, фигурчица... Стоп. По тази писта да не се окаже, че Цв.Цв. е вкарал по заръка на Б.Б. "троянски кончета" в партията на Н.Б. във Варна? Бареков да си отговори, преди да е фатално късно. Да не му заформят гадна интрига с одиозна фигурка като Красьо Дебелия... Загрижени сме.

И какво му остава на Николай Бареков в морската столица. "БАСТА"-паста ли? О, не - за разлика от Иван Портних, бившият лидер на ГЕРБ-Варна, Павел Димитров, не е контролиран от политико-икономически "тъстове". Обаче е уязвим - вече го атакуват, че много често сменя партиите. И все пак - неговата секция в структурата е най-консервативна. П.Д. не дава вид, че е склонен да се увлече по евтини интрижки. Вече не ръси и големи обещания за изборни успехи в числа с много нули. Обаче бил обиден, чувствал се пренебрегнат, както твърди негов дост, който не забравил да го поздрави за "ЧРД" на 13 юли и да му изпрати култов подарък. (О, не, не иде реч за "момчето от Банкя"...) Апропо. Павел Димитров винаги може да звънне на своя колега Сашо Ковачев, но защо ли да се хаби? Може ли Жоро да му е враг - за "Ледо-медо", за структурите, за сърцето Бареково? Може ли Бозов да го спре от срещи с корпоративните босове? Може ли Красьо Дебелия да му попречи да се развърти като през "доброто старо време"?! Стига да има защо - хоп трети в листата след Бозов. Вервайте...

Какво се получава във Варна - структурата на Н.Б. се е цепнала на четири - Жорко, Бозов, П.Д., а четвъртият "бигбосът" да си го открие. Има и по-лошо. Вътрешнопартийните боричкания, интриги и врътки са дублирани от активизиране на вразите. ГЕРБ се точи за победа във Варна. БСП се готви да мобилизира остатъчния си потенциал. "Атака" ще натисне с леви послания и някои "изненадки" по корпоративна линия... (Не става дума за ТИМ.) НФСБ ще ръфа от електората на ББЦ. И сега идва ред на последния пирон. Опитът на Николай Бареков да намачка "коалиционните партньори" като ги принуди да застанат зад неговата "марка" може да му изяде главата - особено във Варна. Войната за "избираемите" места тук вече избухна. Кликите водят мръсна битка. Никакви официални мероприятия и показно "единство" не могат да прикрият конфликтите и ударите под кръста. За пореден път се потвърждава приказката за "леглата и бардака". Часовникът цъка. Николай Бареков има много малко време, ако иска поне да се опита да овладее разрушителните и разпадни процеси в структурите си във Варна. Нали му е ясно кукловодите на Че-то при кого ще го изпратят...

Да не се окаже, че вместо победа в морската столица, партията на Николай Бареков ще е "и други" тук, както се изразяват майсторите в някои спортове - т.е. след призовата тройка. Подир ГЕРБ, БСП и ДПС... Леле, ужас - може и по-надолу... "Азбукарите" и "реформаторите" вече бачкат яко на терена, докато Н.Б. затъва в тресавището на "кризисния пиар" и обясненията заради разни измисленяци и контролирани от службите "улични герои". Да повторим - загрижени сме. Кахърни сме. Отива си последната надежда. Както реднал приближен на Павел Димитров наскоро - "На кого ни оставяш, Водачо...". Споко. Да повторим загрижено - никакъв сарказъм по стените на Фейса. Николай Бареков е велик за своите верни последователи и Че-то Славчев вече не е неговият "уличен пророк". Н.Б. ще ни опровергае "лениво на хълбок", без да се напъва много и ще избие рибата в този "особен град". Не вервате ли? Питайте Христо Бозов - той поне е лоялен на Николай Бареков. И няма как да не е втори в листата. Ами другите завераджии? Те защо да се юркат? Бареков да каже - този министър, друг в борд, трети ще обгрижва сиротните, четвърти "сладоледаджиите" - че има опит. Пети, шести... Евтинджос компаньонки с консумация. Гледан филм.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО